درمان فشار خون پایین که میتواند به دلیل اختلالات پزشکی و جراحی خود را نشان دهد، میتواند شرایط مهمی باشد که فرد را آزار دهد. فشار خون پایین میتواند تحت تأثیر عواملی مانند وضعیت روانی فرد، داروهایی که استفاده میکند و رژیم غذایی او باشد.
افراد اغلب در دوران بارداری با فشار خون پایین مواجه میشوند. مگر اینکه فشار خون پایین به دلیل خونریزی شدید، بیماری یا کم آبی بدن باشد. پس از زایمان، فشار خون به مقادیر طبیعی باز میگردد. نارسایی قلبی، حمله قلبی، مشکلات دریچه قلب میتواند باعث کاهش فشار خون شود.
فشار خون ممکن است به دلیل از دست دادن مایعات در افرادی که این بیماری را ندارند، کاهش یابد. همچنین ممکن است فرد، شرایطی مانند خستگی، ضعف و سرگیجه را تجربه کند. علاوه بر این، از دست دادن خون و کم خونی نیز میتواند باعث کاهش فشار خون شود. در بخش سلامت از سری مطالب درمان خانگی و گیاهان دارویی با درمان فشار خون پایین آشنا شوید. با مجله گفتنی همراه باشید.
علائم فشار خون پایین چیست؟
فشار خون پایین باعث ایجاد برخی مشکلات در بدن میشود. علائم فشار خون پایین، عبارتند از:
خستگی
سرگیجه
تلو تلو خوردن
حالت تهوع
عرق کردن
تاری دید
در مواردی که فشار خون به شدت کاهش مییابد، بیماران ممکن است دچار شوک شوند. شوک یک بیماری جدی است که اگر به موقع درمان نشود، میتواند تهدید کننده زندگی باشد.
دلایل کاهش فشار خون چیست؟
درمان فشار خون پایین: فشار خون در طول روز در نوسان است. عوامل زیادی، از وضعیت بدن گرفته تا سطح استرس، از غذاهای مصرف شده تا داروهای مورد استفاده، باعث تغییر در فشار خون میشوند. زمان روز نیز عامل مهمی است که فشار خون را تغییر میدهد. فشار خون معمولاً با بیدار شدن از خواب در شب افزایش مییابد. برخی افراد ممکن است به طور معمول فشار خون پایین داشته باشند. این وضعیت تا زمانی که علائمی ایجاد نکند، مشکلی ندارد.
افت فشار خون در دوران بارداری طبیعی است. از آنجایی که سیستم گردش خون در دوران بارداری به سرعت منبسط میشود، احتمال کاهش فشار خون وجود دارد. فشار خون موقت پایین، معمولاً پس از زایمان به سطح قبل از بارداری باز میگردد. برخی از بیماریهای قلبی که میتوانند باعث کاهش فشار خون شوند، عبارتند از: ضربان قلب بسیار پایین (برادی کاردی)، مشکلات دریچه قلب، حمله قلبی و نارسایی قلبی. مشکلات غدد درون ریز نیز میتواند باعث کاهش فشار خون شود. مشکلات تیروئید، بیماری پاراتیروئید، نارسایی غده فوق کلیوی به نام بیماری آدیسون، قند خون پایین (هیپوگلیسمی) و در برخی موارد دیابت میتواند باعث کاهش فشار خون شود.
سایر دلایل افت فشار خون
درمان فشار خون پایین: هنگامی که بدن شما بیش از مقداری که آب دریافت میکند، از دست میدهد، ضعف، سرگیجه و خستگی ناشی از تشنگی ممکن است رخ دهد. تب، استفراغ، اسهال شدید، استفاده بیش از حد از داروهای ادرارآور و ورزش شدید میتواند باعث کم آبی بدن و درنتیجه افت فشارخون شود.
از دست دادن خون بیش از حد، مانند یک آسیب شدید یا خونریزی داخلی، میزان خون را در بدن ما کاهش میدهد و بنابراین باعث افت شدید فشار خون میشود. علاوه بر این، اگر هر نوع عفونتی وارد جریان خون شود، میتواند باعث ایجاد یک وضعیت جدی به نام شوک سپتیک یا سپتیسمی شود که میتواند خطرناک و تهدید کنندهی جان انسان باشد. در شوک سپتیک، فشار خون بیمار ممکن است به طور قابل توجهی کاهش یابد.
کمبود ویتامین B-12 و فولات که باید در یک رژیم غذایی معمولی مصرف شود، میتواند با جلوگیری از تولید گلبولهای قرمز کافی (کم خونی) در بدن باعث کاهش فشار خون شود. برخی از داروها نیز میتوانند باعث کاهش فشار خون شوند؛ این داروها شامل قرصهای ادرارآور، مسدودکنندههای آلفا، مسدودکنندههای بتا، داروهای بیماری پارکینسون، داروهای ضد افسردگی سه حلقهای، داروهای اختلال نعوظ از جمله سیلدنافیل یا تادالافیل هستند، بهویژه زمانی که با داروی قلبی نیتروگلیسیرین مصرف شوند.
درمان فشار خون پایین در منزل چگونه است؟
فشار خون پایین در برخی افراد ممکن است همراه با علائمی نظیر سرگیجه، خستگی، افت انرژی، تاری دید و حتی افتادگی باشد. برای درمان فشار خون پایین در منزل، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
درمان فشار خون پایین
مصرف آب بیشتر: مصرف آب بیشتر به بالا بردن حجم خون و بهبود فشار خون کمک میکند. بنابراین، میتوانید هر روز حداقل ۸ لیوان آب بنوشید.
مصرف نمک بیشتر: مصرف نمک بیشتر به بالا بردن حجم خون و بهبود فشار خون کمک میکند. بنابراین، میتوانید در غذاهای خود از نمک بیشتری استفاده کنید.
کافئین: مصرف کافئین به بالا بردن فشار خون کمک میکند. بنابراین، میتوانید از نوشیدن چای سیاه، قهوه و نوشیدنیهای دارای کافئین، استفاده کنید.
مصرف غذاهایی با سطح بالای کلسیم: مصرف غذاهایی با سطح بالای کلسیم به بالا بردن فشار خون کمک میکند. بنابراین، میتوانید از مواد غذایی دارای کلسیم نظیر شیر، ماست و پنیر استفاده کنید.
انجام ورزشهای سبک: انجام ورزشهای سبک نظیر پیاده روی و یوگا به بهبود فشار خون کمک میکند.
در هر صورت، قبل از انجام هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا برنامه ورزشی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، اگر علائم شما شدیدتر شدهاند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
منبع : مجله گفتنی