سانا مارین، نخستوزیر فنلند، این آخر هفته را به همراه هزاران علاقهمند موسیقی راک، در یک فستیوال راک در غرب کشور گذراند. عکسی که یانیتا آوتیو، عکاس فنلندی از نخستوزیر ۳۵ ساله کشورش گرفته، در شبکههای اجتماعی مورد استقبال قرار گرفته است.
در این عکس دیده میشود که خانم مارین در جشنواره راک با پوششی متفاوتتر از لباس مرسوم سیاستمداران و رهبران جهان ظاهر شده است.
فنلند تحت رهبری سانا مارین، شادترین کشور جهان شناخته میشود. افغانستان در این فهرست در رده آخر قرار دارد.
تصویر نخستوزیر فنلند در جشنواره موسیقی راک
این بانوی ۳۴ ساله، به عنوان جوانترین نخست وزیر فنلاند کار خود را آغاز کرد. خانم مارین جوانترین نخست وزیر جهان است.
سانا مارین کیست؟
سانا مارین (Sanna Marin) در ۱۶ نوامبر ۱۹۸۵ (۲۵ آبان ۱۳۶۴) در شهر هلسینکی فنلاند به دنیا آمد، سانا تنها فرزند یک خانواده همجنسگرا است، والدین او هر دو زن هستند و در یک آپارتمان اجارهای زندگی میکردند. او چند سال پیش در مصاحبهای گفت در کودکی نمیتوانست به راحتی در مورد خانوادهاش صحبت کند، سانا اعلام کرده مادرش با حمایت خود باعث شده او باور کند هرکاری را که بخواهد، میتواند انجام دهد و اولین عضو خانواده است که وارد دانشگاه شده است. او کارشناسی ارشد امور اداری دارد.
سانا در ۲۷ سالگی نماینده پارلمان (شورای) شهر تمپره شد و از ۲۸ تا ۳۲ سالگی رییس پارلمان این شهر بود. وی در ۶ ژوئن ۲۰۱۹ یعنی ۱۶ خرداد ۱۳۹۸ وزیر حمل و نقل فنلاند شد.
بعد از کنارهگیری آنتی رنه نخست وزیر سابق فنلاند در آذر۱۳۹۸ (دسامبر۲۰۱۹)، سانا مارین، از طرف حزب سوسیال دموکرات برای نخست وزیری پیشنهاد شد و پارلمان فنلاند به وی رای اعتماد داد.
سانا مارین متاهل است و یک فرزند از مارکوس رایکونن دارد.
نام دختر ۲۲ ماهه آن ها «اِما» است.
اینستاگرام سانا مارین بیش از ۷۷ هزار دنبال کننده دارد.
سانا مارین زیاد مایل نیست درباره سنش با رسانهها صحبت کند و در یک مصاحبه گفت: من هرگز درباره سن یا جنسیتم فکر نمیکنم. من به دلایل ورودم به سیاست فکر میکنم. به این فکر میکنم چرا شهروندان به ما رای دادهاند.
با اینکه مارین در حالی به نخستوزیری فنلاند رسید که این کشور در میانه اعتصابی چند روزه بود ولی احتمال اینکه خانم مارین تغییر مهمی در سیاستهای دولت ایجاد کند بسیار کم است، چون برنامه دولت ائتلافی از قبل مشخص بوده است و از نخست وزیر جدید هیچ تغییر عمده سیاسی انتظار نمیرود.
زنان در حکومت
فنلاند و دیگر کشورهای شمال اروپا در زمینه حضور زنان در دولت پیشتاز هستند. فنلاند کشوری حزب محور است که زنان فعال و سیاستمدار زیادی را در خود پرورش میدهد. فنلاند در سال ۲۰۰۰ صاحب نخستین رییس جمهوری زن و سه سال بعد و در ۲۰۰۳ اولین نخست وزیر زن فنلاند انتخاب شد، زنان ۴۷ درصد مجلس (پارلمان) این کشور را تشکیل می دهند. در قوه مجریه و مقننه این کشور مقامات بالا از آن زنان است. ویژگی رهبران و سیاستمداران جدید دولت فنلاند علاوه بر زن بودن، جوان بودن آنهاست.
جاسیندا آردرن ۳۹ ساله نخست وزیر نیوزیلند، از دیگر زنان جوان نخست وزیر است و در میان مردان، نخست وزیر اوکراین، اولکسی هونچاروک ۳۵ ساله از جوانترینها است.