بیشتر بخوانید

صفحه اصلی > سبک زندگی : چگونه افسردگی را درمان کنیم ؟

چگونه افسردگی را درمان کنیم ؟


برای درمان افسردگی راه‌های بسیار زیادی وجود دارد، از جمله مراجعه به روانشناس یا روان پزشکان متخصص، استفاده از دارو (گیاهی و غیر گیاهی)، تغییر عادات و اصلاح سبک زندگی و…

برای اینکه بتوانید برای بهبود افسردگی خود یا اطرافیانتان بهترین راه را انتخاب کنید تا با روحیه و سبک زندگیتان نیز مطابقت داشته باشد، باید به تمام راه‌های درمان و جزئیات آنها واقف باشید. بنابراین، در این نوشته سعی می‌کنیم این راه‌ها را به شما معرفی کنیم تا بتوانید با درمان افسردگی موجود در زندگی خود، این مشکل را به خوبی برطرف کرده و مطمئن باشید که دیگر در آینده دچارش نمی‌شوید.

افسردگی چیست؟

ابتدا یک تعریف کوتاه از افسردگی و توصیفی از احساس فرد در این نوشته ارائه می‌دهیم. هنگامیکه فردی احساس افسردگی می‌کند، حس می‌کند که دیگر دنیا برایش به اتمام رسیده و همه چیز را تاریک و بی روح می‌بیند. این فرد کاملا احساس پوچی و نا امیدی کرده، و احساس می‌کند که دیگر هیچ روزنه‌ی امیدی وجود ندارد. با توجه به اینکه روحیه و شخصیت هر فرد متفاوت از دیگریست، بنابراین راه‌های ابتلا و همچنین درمان افسردگی نیز برای هر فردی متفاوت است.

چرا درمان افسردگی مهم است؟

افسردگی، که اغلب به عنوان اپیدمی خاموش زمان ما توصیف می شود، یک چالش عمیق و فراگیر برای سلامت روان است که هیچ مرزی هم نمی‌شناسد! این بیماری بدون در نظر گرفتن سن، جنسیت یا پیشینه، میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است و سایه‌ای طولانی و دلهره‌آور بر زندگی آنها افکنده.

پیگیری درمان افسردگی موضوع بسیار مهمی است زیرا در نتیجه آن، رنج انسان کاهش یافته و امید بازگردانده می‌شود. افسردگی نه تنها لذت زندگی روزمره را از بین می برد، بلکه منجر به طیف وسیعی از مشکلات سلامت جسمی و روحی هم می‌شود. این رخداد مانع از توانایی ما برای شکوفایی می‌شود و پتانسیل ما برای موفقیت را از بین می‌برد.

پیگیری راه‌های درمان فقط برای ترمیم ذهن‌های خسته و افسرده نیست. بلکه این درمان‌ها به ترمیم روح انسان، روشن کردن دوباره شعله سرزندگی، و بیدار کردن حس عمیق هدف که هر فردی ذاتاً در وجودش دارد کمک می‌کند.

نکاتی پیرامون روش‌های درمان افسردگی

در قدم اول باید بدانیم که درمان توسط داروها لازم است، اما کافی نیست. ما نباید فقط به این راه بسنده کنیم. چراکه استفاده از این روش‌ها، اثرات مخرب و جبران ناپذیری بر جای می‌گذارد.

در مواردی حتی استفاده از ورزش‌های آرام‌بخش مانند یوگا و امثال آن بهتر از قرص‌ها و داروها جواب داده است. ولی باید به این نکته توجه داشت که اگر ورزشی هم صورت می‌گیرد، باید تحت نظر و مراقبت پزشک روانشناس و یا روانکاو باشد.

صبر داشته باشید

از دیگر نکته‌هایی که در درمان افسردگی موثر است، ویژگی‌های شخصیتی فرد است. چنانچه فردی صبر و تحملش کم باشد و خیلی زود بخواهد بهترین راه درمان را بیابد و همچنین خیلی سریع منتظر نتیجه‌ی اثربخش باشد، ممکن است به مشکل بر بخورد.

چرا که در بسیاری از زمینه‌ها، انسان نیازمند یک روال و سیری است که برای رسیدن به نتایج عالی و موفقیت باید صبر پیشه کند. بنابراین اگر برفرض دارویی با شخصی سازگار نبود و یا روشی که پزشک روانکاو ارائه داده بود موثر واقع نشد، باید به فکر راه‌های جاگزین افتاد.

اطلاعات خود را افزایش دهید

نکته ی دیگری که باید به آن توجه داشت و بسیاری از افراد به آن اعتنایی نمی‌کنند، این است که باید اطلاعات خود را چه نسبت به بیماری ای که دچارش هستند و چه نسبت به راه های درمانش افزایش دهند. اما گاها افراد خواستار این هستند که راه حل مشکلشان با تمام جزئیات به یکباره تقدیمشان شود.

این مساله از این جهت بسیار حائز اهمیت است که هر فردی علی رغم مراجعه به متخصصین و پزشکان، خودش باید ریشه‌ی مشکل و جرقه‌ی اصلی را بیابد. هر مقدار که پزشکی حاذق و کارکشته باشد، باز هم شما باید خودتان به درونتان برگردید و ریشه‌ی اصلی را بشناسید و سپس با بهترین توصیفی که می‌توانید از خودتان ارائه دهید، پزشکتان را در یافتن بهترین راه درمان یاری کنید.

فعالیت بدنی داشته باشید

اینکه هر روز ورزش کنید، به اندازه‌ی درمان دارویی برایتان مفید خواهد بود! ورزش، سبب می‌شود تا مسکن‌های طبیعی بدن یا اندورفین‌ها آزاد شده و کاری که داروها به طور مصنوعی انجام می‌دهند را برایتان عملی سازند. یادتان باشد که لازم نیست همچون یک ورزشکار حرفه‌ای، به همان شدت و به همان مقدار ورزش کنید. چیزی که مد نظر ماست، یک فعالیت بدنی میانه، بین ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت است.

با نزدیکان خود ارتباط داشته باشید

از دیگر راه‌هایی که می‌توان برای درمان افسردگی پیشنهاد کرد این است که گاهی به جای مراجعه به انواع و اقسام متخصصین و پزشکان، سعی کنید با کسی که ارتباط خوب و مناسبی دارید درد دل کنید.

از اینکه سفره‌ی دلتان را برای دوست صمیمی‌تان باز کنید نترسید، اجازه دهید که مغز شما با بیان مشکلاتی که گریبانگیرش هستید، کمی تخلیه شده و حس آسودگی به شما دست دهد.

به خواب و خوراک خود برسید

خواب مناسب و با کیفیت، مهم‌تر از آن چیزیست که فکرش را می‌کنید. اگر آنطور که باید خواب خوبی نداشته باشد، درمان افسردگی به درازا می‌کشد. خواب کم، باعث کج خلقی، خستگی مفرط، و پرخاشگری می‌شود. طبق نظر متخصصین، هر شب باید حداقل ۷ تا ۸ ساعت خواب با کیفیت داشته باشید.

همچنین تغذیه‌ی سالم، به سلامت جسم و روح شما کمک می‌کند. در انتخاب غذاهایی که می‌خورید دقت کنید، و سعی کنید تا مواد مغذی و سالم را جایگزین فست‌فودها و غذاهای بدرد نخور کنید.

بسیار خب. امیدواریم که با به کار گیری حداقل یکی از روش‌های گفته شده برای درمان افسردگی، دیگر دچار این حس نا امید کننده و تلخ نشوید. آیا شما تابحال دچار افسردگی شده‌اید؟ برای درمانش چه کردید؟ آیا راه‌هایی دیگری می‌شناسید که به دیگران پیشنهاد بدهید؟ در قسمت نظرات، دیدگاه‌های خود را با ما در میان بگذارید.



منبع