صفحه اصلی > مهاجرت و گردشگری : بازار بزرگ تهران را کامل بشناسید

بازار بزرگ تهران را کامل بشناسید

بازار بزرگ تهران به عنوان یکی از قطب‌های اصلی اقتصادی تاریخی و فرهنگی پایتخت شناخته می‌شود. این بازار که یکی از بزرگ‌ترین بازار بازارهای ایران نیز هست، همواره بخش جدانشدنی از زندگی اغلب کسبه و کسانی که فعالیت‌های تجاری در ایران دارند محسوب می‌شود. در واقع کمتر کسی را می‌توانید پیدا کنید به اهل خرید و بازارگردی باشد؛ اما تا به حال پایش به بازار تهران نرسیده باشد. به محض ورود به این بازار متوجه بافت سنتی و ساختار خاص آن می‌شوید؛ بنابراین کسانی که به تاریخ و آثار تاریخی علاقه‌مند هستند و ترجیح می‌دهند ساعت‌های روزشان را در یک محیط کاملاً سنتی و با بافت قدیمی سپری کنند، بازار تهران می تواند یکی از بهترین مقاصدشان باشد. اگر دلتان می‌خواهد اقلام متنوع را به صورت انبوه و عمده با قیمت مناسب خریداری کنید، یا اینکه انواع و اقسام جنس‌های متنوع از پوشاک تا خوراکی و غیره را از نزدیک مشاهده کنید، می‌توانید سری به این بازار تاریخی بزنید. بازاری که نامش بر فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و همه‌روزه میزبان افراد زیادی از سراسر ایران و پایتخت است. با فلایتیو همراه باشید و بازار تهران را از نگاهی متفاوت بشناسید.

بازار بزرگ تهران کجاست؟

بازار بزرگ تهران در منطقه 12 پایتخت واقع شده و از طریق خیابان 15 خرداد می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید.

 

ساعت کاری بازار بزرگ تهران

درب‌های بازار بزرگ تهران از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:30 صبح تا 17 به روی تمام افراد باز است. روزهای پنج‌شنبه هم از ساعت 8:30 تا 13 می‌توانید برای خرید به بازار سر بزنید.

از کدام مسیر به بازار بزرگ تهران برویم؟

برای دسترسی به بازار تهران چندین راه پیش‌رویتان وجود دارد. هر کدام از این روش‌ها منتهی به یک خیابان خاص می‌شوند و می‌توانید از آن طریق به بازار دسترسی پیدا کنید. خیابان مولوی در جنوبی‌ترین قسمت بازار قرار گرفته و خیابان مصطفی خمینی در شرق آن است. از طریق خیابان ۱۵ خرداد می‌توانید به ناحیه شمالی بازار بزرگ تهران دسترسی پیدا کنید و خیابان خیام شما را به درب‌های غربی این بازار می‌رساند. به‌طور کلی محدوده پوشش این بازار حدود ۱۰ کیلومتر است و برای دسترسی به تمام نواحی آن باید زمان مناسبی را در نظر بگیرید. جالب است بدانید که در هر کدام از قسمت‌های بازار کسبه‌های خاصی مشغول به کار هستند و با توجه به اینکه قصد دارید از راسته فرش‌فروش‌ها و.. بازدید کنید یا از راسته مواد غذایی، باید یکی از این درب‌ها را برای ورود به بازار انتخاب کنید.

با مترو تهران به بازار بزرگ بروید

برای دسترسی به بازار بزرگ تهران باید وارد خط ۱ مترو تهران یعنی تجریش به کهریزک شوید. اگر در ایستگاه دیگری هستید باید با تعویض خط خودتان را به یکی از ایستگاه‌های خط مترو برسانید سپس می‌توانید سوار مترویی که در مسیر تجریش به کهریزک حرکت می‌کند شوید. سپس باید در ایستگاه ۱۵ خرداد از مترو پیاده شده و وارد بازار شوید. ایستگاه مترو میدان محمدیه نیز در انتهای ضلع خیام دسترسی به این بازار را ممکن می‌کند. حتی می‌توانید ایستگاه مولوی نیز از مترو پیاده شده و با کمی پیاده‌روی خودتان را به درب بازار بزرگ تهران که در این منطقه قرار دارد برسانید.

با تاکسی هم می‌توانید به بازار بروید

تاکسی‌های درون شهری تهران نیز به سمت بازار بزرگ تردد می‌کنند و مسافرانی را که قصد دارند در این مسیر قرار بگیرند به مقصد می‌رسانند. برای رفتن به بازار بزرگ تهران از طریق تاکسی لازم است که از هر نقطه تهران خودتان را به خط آزادی – صادقیه برسانید و سپس سوار تاکسی‌های بازار شده و به سمت بازار بزرگ حرکت کنید. برای برگشت نیز تاکسی‌ها شما را تا مسیر آزادی و صادقیه خواهند رساند و پس از آن برای رفتن به منزل باید از سایر وسایل حمل‌ونقل یا خطوط تاکسی که مشخصاً در مسیرتان حرکت می‌کنند استفاده کنید.

کدام اتوبوس‌ها به بازار بزرگ می‌روند؟

اتوبوس‌هایی که در مسیر تجریش راه‌آهن تردد می‌کنند، می‌تواند شما را به بازار بزرگ تهران برسانند. برای رفتن به بازار با اتوبوس باید در ایستگاه منیریه امام خمینی از اتوبوس پیاده شوید، سپس با کمی پیاده‌روی یا با استفاده از تاکسی می‌توانید خودتان را به خیابان ۱۵ خرداد برسانید.

دسترسی به بازار با ماشین شخصی

بازار بزرگ تهران در محدوده ترافیک است. همچنین محیط جغرافیایی این بازار موجب شده که اطراف آن بسیار شلوغ و پرازدحام باشد. بنابراین برای سفر با ماشین شخصی به این منطقه باید بسیار محتاطانه عمل کنید. البته توجه به این نکته ضروری است که پارکینگ مشخصی برای بازار در نظر گرفته نشده و باید خودروی خودتان را در کوچه‌پس‌کوچه‌های اطراف آن پارک کنید و سپس پیاده به بازار بروید. با این وجود برای دسترسی به بازار بزرگ تهران باید عازم منطقه ۱۲ شده و از طریق خیابان مولوی، خیابان مصطفی خمینی، خیابان ۱۵ خرداد یا خیابان خیام خودتان را به این منطقه برسانید.

معرفی بازار بزرگ تهران؛ قصه اصالت و تاریخ

بازار بزرگ تهران در دوران شاه طهماسب صفوی ساخته شده و قدمت آن به سال‌های دور برمی‌گردد. در دوران ناصرالدین‌شاه بخش‌های دیگری از بازار تکمیل شده و به مرور شاهد تقویت قسمت‌های نیمه‌تمام بازار بوده‌ایم. در زمان آقا محمد خان قاجار درست نقطه ثقل بازار تهران بوده و از آن روز تا به امروز دکه‌ها و حجره‌های این بازار که نقش دالان و کاروانسرا را بازی می‌کردند، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفتند. به محض ورود به داخل بازار شاهد چندین سرا و تیمچه هستید که هر کدام از آن‌ها بافت تاریخی خاص خودشان را دارند. البته زندگی شهری و توسعه زندگی شهرنشینی نیز در نوساز شدن تغییر قسمت‌های زیادی از این بازار نقش داشته است. با این وجود، هنوز هم معماری طاقی گنبد شکل آن و سقف سوراخ‌دار آجری آن مورد توجه دوستداران آثار باستانی و سنتی واقع می‌شود. این روزها نیز مرمت این بازار با توجه به حفظ اصالت آن انجام می‌شود و بازار بزرگ تهران همچنان ارزشمندی خودش را به لحاظ فرهنگی و تاریخی حفظ کرده است.

معماری بازار بزرگ پایتخت

طبق آنچه در روایت‌های تاریخی ذکر شده، بازار بزرگ تهران در دوران صفویه فاقد سقف بوده است و قسمت‌های مسقف این این بازار در دوره‌های بعدی ساخته‌اند. بازار بین‌الحرمین که در قسمت میانی بازار قرار دارد، ساخته دوره محمد شاه قاجار است و سرای امیر بازار بزرگ در دوران ناصرالدین‌شاه ساخته شده. سایر نواحی بازار نیز در دوران شهرنشینی و پیشرفت معماری در تهران تغییرات زیادی را تجربه کردند. بنابراین معماری بازار بزرگ به یک دوره خاص اختصاص ندارد و نمی‌توان سبک دقیقی را برای آن در نظر گرفت؛ زیرا این فضا در طول زمان تغییرات زیادی را تجربه کرده و مسقف شده است. در حال حاضر بازار بزرگ تهران ظاهری دارد که نشان‌دهنده یک بافت سنتی و قدیمی و خاص است.

در بازار گردی کجا غذا بخوریم؟

در اطراف بازار بزرگ و در قلب آن رستوران‌های مختلفی دایر شده‌ است. قدمت ساخت برخی از این رستوران‌ها به سال‌های بسیار دور برمی‌گردد. از جمله معروف‌ترین رستوران‌های بازار که می‌توانید برای صرف غذای خوشمزه سنتی به آن‌ها مراجعه کنید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

رستوران مسلم؛ رستورانی معروف به صف‌های طولانی در بازار

مسلم یکی از رستوران‌های مشهور بازار بزرگ است که صف‌های طولانی آن را اغلب افراد می‌شناسند. این رستوران سرویس‌دهی بسیار مناسبی دارد و تمامی اوقات می‌تواند رضایت مشتریانش را جلب کند. ته‌چین و خوراک ماهیچه مسلم شهرت زیادی دارد و کسانی که یک پرس از این غذا را امتحان می‌کنند، مجدداً به سراغ آن می‌آیند. مخصوصاً با توجه به اینکه حجم و کیفیت بالای غذای مسلم بسیار قابل توجه است. این رستوران در بازار دو شعبه دارد و خدمات سرو غذا را به بازاری‌ها و مشتریانش ارائه می‌کند.

فلافلی مروی و لذت طعم‌ها و مزه‌های جنوبی در بازار تهران

فلافلی مروی یکی دیگر از رستوران‌های جذابی است که در بازار بزرگ تهران واقع شده است. اگر دلتان می‌خواهد به جای غذاهای سنتی به سراغ یک فست‌فود متفاوت بروید و طعم فلافل‌های واقعی جنوبی را  بچشید، این رستوران می‌تواند گزینه مناسبی برایتان باشد.  کسانی که به این مکان می‌روند می‌توانند ساندویچ‌های فلافل را در محیط دوستانه و جذاب صرف می‌کند. مواد اولیه این فلافلی بسیار تازه و باکیفیت هستند و سرو فلافل با سس خردل و انبه موجب شده که اغلب افرادی که یک بار تمام فلافل این رستوران چشیده‌اند، باز هم به خیابان ناصر خسرو و ابتدای کوچه مروی بروند و دوباره طعم فلافل‌های مروی را امتحان کنند.

رستوران شرف‌الاسلامی و طعم‌های جذاب غذاهای ایرانی در دل بازار بزرگ تهران

رستوران شرف‌الاسلامی که در قلب بازار پیچ‌درپیچ بزرگ تهران قرار دارد، یکی دیگر از رستوران‌های جذاب این شهر است. این رستوران با وجود طعم‌های منحصربه‌فرد و متفاوتی که برای کباب‌هایش در نظر گرفته، بین بازدیدکنندگان تهران بسیار شهرت پیدا کرده است. استفاده از مواد اولیه باکیفیت موجب شده تا اغلب افرادی که قصد دارند شیشلیک، باقالی‌پلو و ماهیچه و زرشک‌پلو را امتحان کند، سری به رستوران شرف‌الاسلامی بزنند. مهم‌ترین مواردی که درباره این رستوران جلب توجه می‌کنند استفاده از بهترین مواد در اولیه، رعایت استانداردهای بهداشتی و احترام به مشتریان موقع سرو غذا یا ثبت سفارش است.

رستوران شمشیری و غذاهای سنتی بازار

برای صرف غذا در فضای دنج و آرام می‌توانید سریع به رستوران شمشیری در قلب بازار تهران بزنید. این رستوران بهترین کوبیده‌های پایتخت را سرو می‌کند و غذاهای سنتی‌اش طعم جذاب و منحصربه‌فرد دارند. محیط آرام و دنج رستوران شمشیری و پذیرایی به سبک و سیاق سنتی موجب شده تا افرادی که به دنبال صرف غذا در یک محیط اصیل ایرانی هستند، به سراغ این رستوران بروند.

در بازار تهران چه چیزهایی خرید و فروش می‌شود؟

کسانی که چند بار به بازار بزرگ تهران سر زده‌اند، نسبت به مکان‌هایی که فروشگاه‌های متعدد و مغازه‌های خاص آن قرار دارد، شناخت بیشتری دارند؛ اما افرادی که برای اولین‌بار به بازار بزرگ می‌روند، ممکن است در کوچه‌پس‌کوچه‌های بازار سردرگم شوند و نتوانند اجناسی که مد نظر دارند را به‌راحتی خریداری کنند. در ادامه نحوه خرید اقلام متداول را در بخش‌های بزرگ بازار بزرگ معرفی کرده‌ایم، تا بهتر بتوانید نواحی که می‌توانید پوشاک آجیل، ساعت یا لوازم آرایشی و غیره را تهیه کنید در بازار بزرگ بشناسید.

خرید انواع پوشاک از بازار بزرگ

یکی از محصولاتی که اغلب افرادی که برای خرید عمده یا جزئی به سراغ آن می‌روند لباس و کیف و کفش است. اگر دلتان می‌خواهد انواع لباس‌های ایرانی و خارجی را از این بازار سرپوشیده تهیه کنید، پیشنهاد می‌کنیم به بازار کویتی‌ها و سرای ملی بازار بزرگ سر بزنید. در صورتی که دلتان شال و روسری رنگی و خوش‌دوخت می‌خواهد نیز بازار بین‌الحرمین جعفری و سلطانی گزینه مناسبی برایتان خواهد بود.

خرید لوازم آرایش از بازار بزرگ

بازار بزرگ تهران محل جذابی برای عرضه انواع لوازم آرایشی از برندهای متنوع در بین طرفداران محصولات محسوب می‌شود. برای خرید این اقلام می‌توانید به کوچه مروی سر بزنید و انواع لوازم آرایشی و بهداشتی و وسایل برقی آرایشی را می‌توانید در این مکان مشاهده کنید. همچنین در پاساژ شمس و صدف هم کالاهای آرایشی موجود هستند و هر فردی که نیاز به این محصولات داشته باشد، می‌تواند آن‌ها را به راحتی تهیه کند.

خرید طلا از بازار بزرگ

اگر دلتان می‌خواهد طلا و جواهر را از بازار بزرگ تهران تهیه کنید، پیشنهاد می‌کنیم به راسته اصلی بازار و راسته طلافروشان بروید. انواع و اقسام طلا و جواهر در این بخش عرضه شده‌اند و می‌توانید به راحتی آن‌ها را سفارش دهید.

خرید آجیل و تنقلات

آجیل و خشکباری که در بازار بزرگ تهران عرضه می‌شوند، توسط تولیدکنندگان متنوعی تهیه شده‌اند و نمونه‌های آن‌ها را در کمتر جایی می‌توانید پیدا کنید. انواع آجیل، خشکبار، آبنبات و شکلات را به صورت عمده و جزئی می‌توانید در بازار آهنگران و بازار چهل تن مشاهده کرده و اقلام مورد نظرتان را با بهترین قیمت از بازار بزرگ تهیه کنید.

خرید ظرف و ظروف

اگر هدفتان از سر زدن به بازار بزرگ تهران خرید ظرف و ظروف آشپزخانه است، تیمچه حاج‌الدوله بهترین انتخاب پیش‌رویتان خواهد بود. انواع ظرف و ظروف آشپزخانه، قاشق چنگال، لوازم شیشه‌ای و غیره را می‌توانید در این منطقه مشاهده کرده و آن‌ها را به راحتی تهیه کنید.

خرید کیف و کفش از بازار بزرگ

برای خرید کیف کوله‌پشتی و چمدان نیز می‌توانید به سرای مشیر بروید. کیف و کفش‌فروشی‌های اصلی بازار بزرگ نیز معمولاً در پاساژ کویتی‌ها حضور دارند و می‌توانید انواع محصولات مد نظرتان را از مغازه‌های این پاساژ سفارش دهید.

معرفی پاساژهای بازار بزرگ تهران

اگر اهل پاساژگردی هستید و از دیدن مغازه‌های متنوع لذت می‌برید، موقع گشت‌وگذار در بازار تهران می‌توانید به پاساژهایی که در این منطقه وجود دارند نیز سر بزنید. از جمله پاساژهای معروف بازار بزرگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

پاساژ رضا

پاساژ رضا معروف‌ترین پاساژ بازار بزرگ تهران است که در مرکز بازار قرار گرفته و مجموعاً ۶۰۰ واحد تجاری در ۵ طبقه دارد. انواع کارگاه‌های تولیدی و مغازه‌های فروش کالا را می‌توانید در این مکان مشاهده کنید.

پاساژ چهارسوق

پاساژ چهارسوق بین چهارسوق کوچک و بزرگ بازار واقع شده و انواع لباس مردانه و زنانه را عرضه می‌کند؛ بنابراین اگر هدفتان از بازار بزرگ تهران خرید لباس است، می‌توانید سریع پاساژ چهارسوق سر بزنید.

پاساژ قائم

در بازار عباس‌آباد واقع در کوچه علی آبادی نیز می‌توانید انواع لباس‌های مردانه، زنانه و بچه‌گانه را در پاساژ قائم پیدا کنید.

پاساژ مریم

پاساژ مریم نیز در بازار کفاشان قرار دارد و انواع لباس‌های بزرگ‌سالان و کودکان در آن عرضه می‌شود؛ بنابراین اگر تمام مغازه‌ها را گشته‌اید و لباس مورد نظرتان را پیدا نکرده‌اید، این پاساژ می‌تواند گزینه مناسبی برایتان باشد.

بازارها و بازارچه‌های بازار بزرگ

از جمله راسته‌ها و بازارچه‌های بازار بزرگ تهران که می‌توانید از آن‌ها در بازارگردی‌هایتان دیدن کنید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. خلیج‌فارس
  2. عباس‌آباد
  3. پردیس
  4. قیصریه
  5. بین‌الحرمین
  6. راسته کفاش‌ها
  7. راسته مسگرها
  8. راسته زرگرها
  9. راسته نجارها
  10. راسته خیاط‌ها
  11. راسته آهنگران
  12. راسته کیلوئی‌ها
  13. دروازه نو
  14. راسته لوازم التحریر
  15. سرپولک

جاهای دیدنی بازار بزرگ

بازار بزرگ تهران روایت‌های زیادی از گذشته تا به امروز در قلب خودش جا داده‌ است. معماری، گچ‌بری و تزیینات قدیمی این بازار اولین موضوعی است که توجه بازدیدکنندگان را به سمت خودش جلب می‌کند. دیدنی‌های داخل بازار نیز می‌تواند در جلب توجه گردشگران و کسانی که برای اولین‌بار به این محیط قدم گذاشته‌اند موثر باشد. از جمله دیدنی‌های مهم این بازار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

چهار سوق بزرگ

چهار سوق بزرگ یکی از بخش‌های اصلی و قدیمی بازار بزرگ تهران است. این بخش بازار در سال ۱۳۸۵ ساخته شده و سقفی کوتاه با گچ‌بری‌های متفاوتی دارد.

سبزه میدان

سبزه میدان یکی دیگر از جاهای دیدنی بازار بزرگ تهران است که ساخت آن به دوران صفویه بازمی‌گردد. برای دیدن این اثر هنری که از روزگاران پادشاهان صفوی به یادگار مانده می‌توانید به بخش شمالی بازار سر بزنید.

مسجد امام خمینی

این مسجد یکی دیگر از دیدنی‌های بازار بزرگ تهران است که بیش از دو قرن از زمان ساخت آن می‌گذرد. این جاذبه تاریخی مهم نیز به عنوان یکی از دیدنی‌های متفاوت بازار بزرگ تهران شناخته می‌شود.

قهوه‌خانه حاج علی درویش

کوچک‌ترین قهوه‌خانه تهران که به عنوان قهوه‌خانه حاج علی درویش شناخته می‌شود نیز در بازار بزرگ قرار دارد. برای دیدن این قهوه‌خانه می‌توانید به تیمچه بازارها بروید. سپس به سمت شمال بازار حرکت کنید. این قهوه‌خانه که دکوراسیون نوستالژی دارد از سال ۱۲۹۷ فعالیت می‌کند. حاج کاظم این قهوه‌خانه را از پدرش به ارث برده و نام آن در فهرست آثار ملی ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

کلیسای تادئوس و بارتوقیمئوس مقدس

در بازار بزرگ تهران می‌توانید اولین کلیسای تهران که از زمان‌های گذشته به یادگار مانده را نیز مشاهده کنید. این کلیسا که قدمت آن به سال‌های دور می‌رسد، در سال ۱۳۸۷ به ثبت ملی رسیده. جالب است بدانید که تاریخ ساخت این کلیسا به دوران زندیه برمی‌گردد و یک طبقه، حیات، ایوان و تالار مراسم دارد. اگر تا به حال سفری به اصفهان داشته‌اید، به طور واضح می‌توانید شباهت این کلیسا را با کلیساهایی که در منطقه جلفا قرار دارند، مشاهده کنید.

امامزاده زید (ع)

در دل بازار تهران امامزاده نیز وجود دارد. امامزاده زید علیه‌السلام سومین بقعه قدیمی تهران است و یکی از بزرگ‌ترین زیارتگاه‌های این شهر محسوب می‌شود. در بازار بزازها می‌توانید بنای این امامزاده را که تاریخ ساخت آن به سال‌های دور برمی‌گردد و سال ۱۳۱۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده مشاهده کنید. آرامگاه لطفعلی‌خان زند در کنار این امامزاده ساخته شده و تاریخچه آن نشان می‌دهد که امامزاده در دوران صفویه ساخته شده و در دوران قاجار مورد بازسازی قرار گرفته. جالب است بدانید که تاریخ ساخت صندوق مرقد حدود ۹۰۲ هجری قمری درج شده و همین موضوع می‌تواند نشان‌دهنده قدمت بالای این امامزاده تاریخی باشد.

دیدنی‌های اطراف بازار

موقع گشت‌وگذار در بازار تهران می‌توانید به دیدنی‌های جذاب اطراف آن نیز سری بزنید و از آن‌ها بازدید کنید. از جمله جاذبه‌های اطراف بازار بزرگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

کاخ گلستان

این کاخ تاریخی معماری و تزییناتی منحصربه‌فرد دارد و از جمله آثار ثبت شده ایران در فهرست میراث یونسکو محسوب می‌شود. کاخ گلستان از بناهای متعددی مانند شمس‌العماره، تالار سلام، تالار آینه، خلوت کریم‌خانی، عمارت بادگیر و تخت مرمر تشکیل شده است. این کار که در خیابان ۱۵ خرداد و در ضلع شمالی میدان ارگ قرار دارد در نگاه اول چشم بازدیدکنندگان را محصور خودش می‌کند.

لوکیشن کاخ گلستان روی گوگل

 

پارک شهر

پارک شهر یکی دیگر از جاذبه‌های دیدنی اطراف بازار بزرگ تهران است. این پارک یکی از قدیمی‌ترین و پر بازدیدترین پارک‌های تهران محسوب می‌شود و دارای دیدنی‌های مانند موزه صلح تهران، باغ پرندگان، دریاچه مصنوعی و آکواریوم است؛ بنابراین اگر علاقه دارید موقع سفر به این منطقه تهران، سری نیز به جاذبه طبیعی اطراف آن بزنید، پارک شهر یکی از بهترین گزینه‌ها خواهد بود.

 

سرای روشن

سرای روشن به عنوان یکی از آثار تاریخی خاص ایران و تهران شناخته می‌شود. قدمت ساخت این سرا به سال 1311 برمی‌گردد. این سرا که در میانه راه خیابان ناصرخسرو و در نزدیکی کوچه مروی قرار دارد، دارای معماری به سبک گوتیک است. در طراحی این بنای تاریخی می‌توان ردپای هنر معماری ایرانی را نیز مشاهده کرد. اگر دلتان می‌خواهد یک اثر هنری- تاریخی که در آن کاشی کاری‌های ایرانی در کنار طراحی و معماری اروپایی استفاده شده را از نزدیک تماشا کنید، سرای روشن یکی از بهترین انتخاب‌های پیش رویتان خواهد بود.

 

مدرسه دارالفنون

این مدرسه که در خيابان ناصرخسرو و میدان امام خمینی (ره) واقع شده نیز به عنوان یکی از دیدنی‌های اطراف بازار بزرگ تهران شناخته می‌شود. این مدرسه علمی در سال ۱۲۳۰ هجری توسط امیرکبیر، وزیر وقت ناصرالدین شاه پایه‌گذاری شد و حدود هفت شعبه داشت. در شعبه‌های مختلف این مدرسه اصول مهندسی، پزشکی و … به دانش‌آموزان تعلیم داده می‌شد. جالب است بدانید که نام مدرسه دارالفنون، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و هم اکنون به عنوان یکی از دیدنی‌های تهران شناخته می‌شود.

 

محله عودلاجان

این محله یکی از قدیمی‌ترین محله‌های تهران محسوب می‌شود و قدمت بسیار بالایی دارد. «عودلاجان» در زمان پهلوی و قاجار به عنوان یکی از محله‌های مهم پایتخت شناخته می‌شده و در واقع راسته عطارها بوده است. خانه شهید مدرس، سرای کاظمی، عمارت دبیرالملک، حمام نواب، امامزاده یحیی و دیدنی‌های تاریخی زیادی در این مکان وجود دارد. این محله تاریخی از سمت جنوب به خیابان مولوی می‌رسد و موقع گشت‌وگذار در اطراف بازار تهران می‎توانید به آن سری بزنید.

 

هتل‌های نزدیک بازار بزرگ تهران

کسانی که از شهرستان به سمت تهران حرکت می‌کنند، نیاز به محیط مناسبی برای اقامت دارند. برای اینکه بتوانید یکی از بهترین هتل‌های نزدیکی بازار را برای سکونت در طول سفرتان انتخاب کنید، گزینه‌های زیر را بررسی کرده و یکی از بهترین هتل‌های اقتصادی و قیمت مناسب را برای خودتان رزرو کنید.

هتل اخوت در تهران

هتل اخوت تنها چند دقیقه پیاده‌روی با بازار بزرگ فاصله دارد و همین موضوع موجب شده افرادی که قصد دارند در نزدیکی خیابان ۱۵ خرداد اقامت داشته باشند، به سراغ این هتل بروند. هتل اخوت تهران یک هتل تک‌ستاره و اقتصادی است و به عنوان هتلی با قیمت مناسب در بین مسافران تهران و شناخته می‌شود. این هتل به موزه آبگینه، کاخ گلستان و دیدنی‌های اطراف بازار تهران نیز نزدیک است و موقع اقامت در آن می‌توانید از این دیدنی‌ها بازدید کنید. از جمله امکانات هتل می‌توان به صندوق امانات، تاکسی سرویس شبانه‌روزی، اتاق چمدان، خدمات بیدارباش، روم سرویس ۲۴ ساعته، رستوران، سالن بدنسازی، پذیرش مسلط به چند زبان رایگان در لابی اتاق اشاره کرد.

آدرس: تهران، خیابان خیام شمالی، مقابل پارک شهر، خیابان صور اسرافیل، پلاک 113

 

هتل مهر در تهران

هتل مهر از سال ۱۳۷۰ تا به امروز از مسافرانی که در نزدیکی بازار بزرگ تهران اقامت دارند، میزبانی می‌کند. این هتل تک‌ستاره در میدان بهارستان واقع شده و دسترسی مناسبی به بازار و دیدنی‌های اطراف آن دارد. اتاق‌های سه یا یک‌تخته هتل مهر تهران می‌تواند از افرادی که قصد خرید و مراجعه به بازار بزرگ دارند، پذیرایی کند. آسانسور، اتاق چمدان، سرویس صبحانه و ناهار در اتاق ناهار، خدمات کپی، رستوران، پذیرش چندزبانه و اینترنت رایگان در لابی اتاق‌ها ارائه می‌شود.

آدرس: تهران، خیابان امیرکبیر، کوچه سراج الملک، پلاک 1

 

هتل خیام در تهران

از جمله هتل‌های دو ستاره اقتصادی و قیمت مناسب تهران که در نزدیکی بازار بزرگ و دیدنی‌های مانند کاخ گلستان قرار گرفته، می‌توان به هتل خیام تهران اشاره کرد. این هتل به ایستگاه‌های اتوبوس و مترو نزدیک است و قدمت ساختم آن ۱۳۵۵ برمی‌گردد. البته هتل خیام در سال ۱۳۹۶ مورد بازسازی قرار گرفته و افرادی که به‌دنبال یک هتل تمیز و مقرون‌به‌صرفه باشند، می‌توانند به سراغ این هتل بروند. از جمله امکانات هتل خیام آسانسور میز خدمت، خدمات کپی اینترنت در لابی اتاق و پارکینگ رایگان غیرمسقف با ظرفیت محدود اشاره کرد.

آدرس: تهران، میدان بهارستان، چهارراه سرچشمه، خیابان امیرکبیر، کوچه نویدی، پلاک 3

 

هتل فردوسی در تهران

هتل دو ستاره فردوسی تهران، یکی دیگر از هتل‌های نزدیک به بازار بزرگ تهران محسوب می‌شود. این هتل در خیابان فردوسی واقع شده و به راحتی با سرویس‌های حمل و نقل مانند مترو می‌توانید به آن دسترسی پیدا کنید. قدمت ساخت هتل فردوسی به سال 1357 برمی‌گردد و همین موضوع موجب شده افراد زیادی این هتل را از گذشته تا به امروز برای اقامت در نزدیکی بازار بزرگ، انتخاب کنند. با وجود اینکه هتل فردوسی قدیمی است؛ اما در سال ۱۳۹۰ بازسازی شده تا بتواند همچنان از مسافرانی که در این مکان اقامت دارند، به بهترین نحو پذیرایی کند. اینترنت رایگان در لابی، پذیرش ۲۴ ساعته، کتابخانه اتاق چمدان، صندوق امانات و اینترنت رایگان در لابی از جمله خدمات هتل دو ستاره محسوب می‌شود.

آدرس: تهران، خیابان فردوسی، خیابان شهید تقوی، کوچه بهداشت، پلاک 3

 

بازار بزرگ تهران؛ یک دنیا دیدنی‌های ناب و جذاب

بازار بزرگ تهران به‌عنوان یکی از دیدنی‌های خاص و تاریخی این منطقه شناخته می‌شود. حجره‌های تودر تو که در نواحی مختلف بازار قرار دارند و مغازه‌هایی که هر کدام از آن‌ها برای فروش محصولات خاصی در نظر گرفته شده‌اند، همه و همه به عنوان عناصر تشکیل‌دهنده این بازار شناخته می‌شوند. برای اینکه بتوانید به بهترین نحو از امکانات بازار بزرگ استفاده کنید و خریدهایتان را انجام دهید، پیشنهاد می‌کنیم از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی برای رفتن به این بازار استفاده کنید. یا اینکه اگر از شهرستان به بازار بزرگ می‌روید، هتل‌های اطراف بازار و برای اقامت در نظر بگیرید. سپس می‌توانید تمام روزتان را صرف در بازار اطراف آن کرده و از دیدن جاذبه‌های آن لذت ببرید.

سوالات متداول

 

  • ساعت کار بازار بزرگ تهران در ایام عید و تعطیلات چگونه است؟

    روزهای جمعه و ایام تعطیل بازار بزرگ بسته است؛ البته برخی از پاساژهای اطراف بازار در این روزها باز هستند و می‌توانید برای خرید کردن به سراغ آن‌ها بروید.

  • ایستگاه مترو بازار بزرگ تهران کدام است؟

    برای دسترسی به بازار بزرگ تهران با مترو باید سوار مترو خط 1 یا تجریش- کهریزک شده و در نزدیکترین ایستگاه به بازار بزرگ یا ایستگاه مترو 15 خرداد از مترو پیاده شوید.