بیشتر بخوانید

صفحه اصلی > غذا و آشپزی : غذاهای معروف کشور جمهوری چک

غذاهای معروف کشور جمهوری چک

غذاهای معروف چک

شاید معروف ترین چیزی که در پراگ بیشتر به چشم می آید معماری زیبا و محسور کننده اش باشد،و هر ساله هزاران گردشگر تور جمهوری چک برای دیدن این آثار به پراگ سفر میکنند اما ناگفته نماند که غذاهای پراگ هم حرفی برای گفتن دارند.طعم دلچسب و لذیذ غذاهای معروف چک در مواردی همچون کباب سنتی با کلم ترش و پودینگ، سوپ سیب زمینی، پودینگ میوه، اشترودل سیب خودنمایی میکند. تنوع غذایی در پراگ به حدی زیاد است که به آسانی میتواند هر نوع سلیقه ای را به خود جذب کند.

غذاهای شیرین، شور و تند و هر چیز دیگری که بخواهید، پس در تور پراگ نگران وعده های غذایی خود نباشید. مهمان نوازی چکی در رستوران دراگان و ملیسا به شما منویی متناسب با رژیم غذایی شما ارائه میدهد، این فقط یک مثال بود قطعا شما انتخاب‌های فراوانی خواهید داشت. اگر برای اولین بار یا چندمین بار است که از پراگ دیدن می‌کنید، این غذاها را حتما در وعده غذایی خود در پراگ بگنجانید.

پالاچینیکی (Palačinky)

مردم پراگ وقتی فکر می‌کنند که چه بخورند، تقریباً همیشه اولین گزینه پالاچینکی است. این پنکیک نازک مخصوص جز غذاهای معروف چک بوده و شبیه کرپ‌های فرانسوی به نظر می‌رسد، که البته با روش طبخ و شکل متفاوتی آماده می‌شود. پالاچینکی معمولاً به شکل حلقه‌ای پیچیده شده و داخلش با چیزهایی مثل مربا، میوه، خامه یا آجیل پر می‌شود.

اگر طبع شور را ترجیح می‌دهید، لایه داخل آن را با گوشت، پنیر یا اسفناج انتخاب کنید. این میان‌وعده دلپذیر را می‌توانید به آسانی در کافه‌های حوالی مرکز شهر و همچنین در غذا فروشی‌های سیار پیدا کنید.

پالاچینیکی (Palačinky)

شینسل و سالاد سیب زمینی (Schnitzel)

یکی دیگر از خوشمزه ترین و محبوب ترین غذاهای چک شینسل است که معمولا همراه با سالاد سیب زمینی سرو می شود. اگرچه شینسل اصالتا متعلق به کشور اتریش است اما به مرور زمان وارد کشورهای دیگر مثل چک شده و امروزه جزء غذاهای اصلی این کشورها محسوب می شود.

شنیتسل، شنیتزل یا شنسل در واقع برشی نازک از گوشت مرغ، بره، گاو و … است که در آرد، تخم مرغ همزده و آدر سوخاری غلتانده و بعد در روغن زیاد سرخ می شود. شنیتسل با بافت ترد و برشته ای که دارد بسیار خوشمزه و لذیذ است و یکی از معروف ترین غذاهای چک به شمار می رود. در جمهوری چک شنیتسل را معمولا با سالاد سیب زمینی و نوشیدنی های مختلف سرو می شود.

Schnitzelشینسل و سالاد سیب زمینی (Schnitzel)

گولاش (Goulash)

گفتیم که غذاهای مختلفی از کشورهای همسایه وارد فرهنگ و آشپزی و غذاهای چک شده اند. یکی دیگر از این غذاها گولاش است که اصالتا متعلق به کشور مجارستان است. گولاش نوعی خوراک گوشت است که با استفاده از پاپریکا و سایر ادویه ها و سبزیجات طعم دار می شود و بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. مردم چک عاشق سوپ و غذاهای آبکی هستند و به همین دلیل عاشق خوراک گولاش هستند و به ویژه در فصول سرد سال دائما آن را مصرف می کنند.

البته گولاشی که در جمهوری چک تهیه می شود با نسخه مجارستانی اش کمی متفاوت است: گولاش چکی غلیظ تر است و داخلش برش های نازک تر گوشت وجود دارد و معمولا همراه با دامپلینگ خمیری سرو می شود. به دلیل فلفل پاپریکا که در این خوراک استفاده می شود طعمی تند و پرادویه دارد که البته با اضافه کردن رب گوجه کمی تندی اش را متعادل می کنند. اگر در رستوران های چک و پراگ نمی دانستید کدام غذا را انتخاب کنید خوراک گولاش انتخابی مطمئن است که مطمئنا از آن خوشتان می آید.

گولاش (Goulash)

اردک کباب شده (Czech Roast Duck)

غذاهای سنتی بسیاری در چک وجود دارند که در آن ها مرغ استفاده نمی شود اما اردک جایگزین آن شده است و جز غذاهای معروف چک ب شمار می رود. این داستانی متفاوت است. حتی حنا میشوپولو صاحب رستوران های خواهران بیسترو برای آنتونی بوردین قهرمان داستان سفرنامه بدون رزرو این غذا را تهیه کرده است.

اردک کباب شده را در کنار نعنا و کلم سرو کرده و یکی از غذاهای اساسی است که بخش مهمی از ناهار روز یکشنبه را در میان خانواده ها شامل می شود. درست همانند شنیسل، اردک کباب شده را نیز می توانید در بسیاری از رستوران ها پیدا کرده و یکی از غذاهای چک می باشد که بسیار مورد علاقه مردم این کشور است.

اردک کباب شده (Czech Roast Duck)

گلافوتیس گیلاس (Czech Cherry Clafoutis)

کلافوتیس گیلاس یک نوع کیکی است که به دلیل خمیر نرمی که مثل یک حباب، میوه درون آن وجود دارد، کیک حباب دار نامیده می شود. میان وعده مورد علاقه پراگ و جز غذاهای معروف چک که با کره، تخم مرغ، شکر، آرد، پوست لیمو و کمی وانیل درست می شود. میوه های تازه با توجه به فصل قبل از پخت اضافه می شود: گیلاس، زغال اخته، توت فرنگی محبوب ترین هستند، ولی اززردآلو، آلو، گلابی، سیب هم می توان استفاده کرد.

گلافوتیس گیلاس (Czech Cherry Clafoutis)

تریدلینک (Trdelník)

این دسر، یک شیرینی رول شده سنتی اسلواک است که اصل آن به نواحی مجارستانی زبان در ترانسیلوانیا  باز می‌گردد. تریدلنیک معمولاً گرم سرو شده و داخل آن با شکر، آجیل یا دارچین پر می‌گردد. این خوراک لذیذ با پیچیدن خمیر شیرینی دور یک میله‌ی چوبی یا فلزی، برشته کردن روی شعله مستقیم آتش و پوشاندن آن با شکر یا دارچین تهیه می‌شود. تماشای آماده کردن این شیرینی، یک منظره فریبنده و چشم نواز است. تریدلنیک یک غذای خیابانی رایج در پراگ محسوب می‌شود که به آسانی می‌توانید در دکه‌های خیابانی‌ آن را پیدا کنید. این خوراکی بهترین انتخاب شما برای روزهای سرد زمستان است.

تریدلینک (Trdelník)

اسماژنی سیر (Smažený)

اسماژنی سیر مخصوص دوستداران پنیر است. یک وعده «اسماژنی سیر»، غذایی از پنیر کاملاً سرخ شده است که در کنار سیب‌زمینی سرخ شده، سالاد یا یک رول نان سرو می‌شود و شما را مستقیماً به بهشت پنیری خواهد برد. فروشندگانی خیابانی در سرتاسر پراگ آن را می‌فروشند و اگر کسی هوس یک خوراکی طعم‌دار، پنیری و ترد بکند، به راحتی آن را پیدا خواهد کرد.

اسماژنی سیر (Smažený)

سوسیس کبابی (Klobasa)

اگر دنبال یک وعده غذای فوری و سیرکننده می‌گردید، یک سوسیس کبابی رول شده همراه با انواع سس‌های خوشمزه را امتحان کنید. به آسانی می‌توانید دکه‌هایی که گریلووانه کلوباسی می‌فروشند را در میدان ونسسلاو نزدیکی میدان برج قدیمی پیدا کنید.

سوسیس کبابی (Klobasa)

چلبیچکی  (Czech Chlebíčky)

چلبیچکی نوعی ساندویچی باز بوده و برای صبحانه و ناهار صرف می‌شود.این نان به عنوان یک وعده غذایی، تهیه سریعی داشته و سیرکننده است. چلبیچکی که از غذاهای معروف چک ب شمار می رود معمولاً در مهمانی‌ها وگردهمایی های اجتماعی سرو می‌شود و ترکیب‌های متنوعی از تخم‌مرغ، ژامبون، سالامی، ترشی و خیار در آن بکار می‌رود. اگر در طول سفر خود هوس ساندویچ کردید، در مقابل یکی از اغذیه‌فروشی‌های پراگ توقف کنید و این غذای لذیذ را بچشید.

چلبیچکی  (Czech Chlebíčky)

همانطور که در بالا به معرفی غذاهای معروف چک پرداختیم در این پایین به طور لیست چندی دیگر از غذاهای معروف کشور چک را به شما معرفی می کنیم:

۱ – Bread Knedliky
۲ – Svíčková Na Smetaně
۳ – Goulash
۴ – Kuřecí Kapsa
۵ –Vepřo Knedlo Zelo
۶ – Kulajda
۷ – Zelňačka
۸ – Bramboráky
۹ – Tatarák
۱۰ – Pečená Kachna se Zelím
۱۱ – Vepřové Koleno
۱۲ – Smažený Vepřový Řízek
۱۳ – Česnečka
۱۴ – Rajská Omáčka
۱۵ – Moravský Vrabec
۱۶ – Ovocné Knedlíky
۱۷ – Koláče
۱۸ – Trdelník

رستوران های معروف چک

رستوران Mala Strana

منو درجه یک اینجا برای همه سلیقه‌ها مناسب است شما می‌توانید صبحانه خود را زیر سقف آراسته و مزین به لوسترهای تماشایی، میل نمایید در این مکان از نان تست فرانسوی تا شیرینی‌های چک وجود دارد.

رستوران Pho Vietnam tuna & lan

در این فهرست یکی از  رستوران های ویتنامی و از رستوران های ارزان پراگ که به چشم می خورد، Pho Vietnam Tuan & Lan نام دارد رستورانی که در آن خبری از هیچ صندلی ای نیست. در این رستوران می توانید غذای خوشمزه ی Bún Bò Nam Bộ را تنها با ۸۵ کرونا میل کنید. یکی دیگر از خوشمزه های این منو، اسپرینگ رول های سرخ نشده به همراه میگو و تخم مرغ با قیمت ۳۰ کرونا است.

غذاهای معروف چک

لادگوستاسیون

یک تیم از آشپزهای جوان، با پیشبند و کفش کتانی که توسط سر آشپز (ساهایداک) هدایت می‌شوند، غذاهای کلاسیک خوشمزه کشور چک را در قالبی مدرن و مجلل برای مهمانان آماده می‌کنند. منوی شش الی یازده قسمتی رستوران لا دِگوستاسیون (La Degustation) می‌تواند با نوشیدنی‌های چک یا خارجی همراه شود. اگرچه طراحی داخلی اینجا با لوستر پر زرق و برقش به نظر لوکس بودن را فریاد می‌زند اما حال و هوای داخل آن به طرز غافلگیر کننده‌ای خودمانی و راحت است.

فست فودهای سیسترز

ساندویچ‌های روباز کلاسیک چک یا همان (چلِبیچکی)توسط (مارتا استوارت)در این رستوران کوچک دوباره به صورتی مدرن بازسازی می‌شوند. بر عکس تمام فست فودهایی که شما را دچار عذاب وجدان می‌کنند، باید بدانید که در سیسترز (Sisters) از مواد سرخ شده یا مضر استفاده نکرده و تنها از مواد تازه و با کیفیت استفاده می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم که حتماً سالاد کلاسیک سیب زمینی را امتحان کنید.

کاسترول

حتماً باید به رستوران (کاسترول) (Kastrol) سر بزنید زیرا آن‌ها بهترین غذاهای گوشتی چک را به مهمانان خود ارائه کرده و آن را با یک نوشیدنی گوارا همراه می‌کنند. البته یکی دیگر از جذابیت‌های اینجا قیمت بسیار مناسب آن بوده که شاید حتی عدد روی صورتحساب را باور نکنید. حال و هوای محلی و غذاهای اصیل، ترکیبی از تمام چیزی هستند که در طی سفر باید تجربه کرد.

غذاهای معروف چک

کوتو کرودو

این غذاخوری ایتالیایی در هتل «چهار فصل» و مشرف به رودخانه مولدوا قرار دارد. در اینجا سر آشپز (لئوناردو دی کلمنته) بر روی منوی بی‌نظیری از غذاهای سنتی و لذیدی مانند گوشت گوساله با میوه جونیپر بری یا گوشت کبوتر کبابی با دارچین و پوره شاه بلوط نظارت می‌کند. نوشیدنی‌های بسیار متنوع و دلپذیری نیز به دقت با غذای شما همراه می‌شوند.

همیشه سفر به عنوان مجری تخصصی تور چک پس ار موفقیت در مسیرهایی (از جمله اوکراین و بلاروس) این بار به عنوان مجری تخصصی تور چک قصد ایجاد سفری رویایی برا مسافران و تجربه یک مقصد جدید اروپایی برای آنان را دارد.به زودی مسیر جدید اروپایی که به تازگی وارد حوزه شنگن شده است (تور کرواسی) توسط همیشه سفر برگزار خواهد شد.

منبع