آمیکو آسنا یکی از با سابقهترین پیکاپهای چینی بازار ایران محسوب میشود و به لطف هیبت ظاهری متفاوت، طرفدارانی را برای خود دست و پا کرده است. با توجه به تعدد نسخههای این خودرو در بازار، تصمیم گرفتیم در مطلب پیش رو به سراغ بررسی مشخصات آمیکو آسنا برویم و این پیکاپ درشت اندام بازار را بهتر بشناسیم.
اگر شما هم علاقمند به سفرهای آفرودی هستید و البته همیشه مجهز و با حداکثر بار ممکن سفر میکنید؛ در ادامه با بررسی مشخصات پیکاپ آمیکو آسنا همراه ما باشید.
معرفی آمیکو آسنا
قبل از پرداختن به مشخصات خودرو آمیکو آسنا بهتر است یک معرفی مختصر از این خودرو داشته باشیم و پیشینه آن را مرور کنیم. آمیکو آسنا در اصل محصولی از شرکت هوانگهای (huanghai) چین است و در بازار این کشور با نام هوانگهای N2 شناخته میشود.
این پیکاپ که در سال 2015 معرفی شده است؛ از اواخر سال 1396 روی خط تولید شرکت ارس خودرو دیزل (آمیکو) آمد و با مدل 1397 به بازار کشورمان عرضه شد.
آمیکو آسنا در ابتدا با پیشرانه تنفس طبیعی و گیربکس دندهای عرضه شد تا اینکه در سال 1400 ارس خودرو دیزل نسخه توربو اتوماتیک آن را هم معرفی کرد. اما نسخه توربو اتوماتیک نمونهای با تولید محدود بود و به مناسبت 30 سالگی شرکت ارس خودرو دیزل و در تیراژ تنها 100 دستگاه تولید و عرضه شد.
در نهایت اواخر سال 1401 بود که ارس خودرو دیزل از نسخه توربو دندهای آمیکو آسنا رونمایی کرد و نخستین سری آن را اوایل سال 1402 تحویل مشتریان داد. در حال حاضر تولید سایر نسخههای آمیکو آسنا متوقف شده و فقط نسخه توربو دندهای روی خط تولید است.
جالب است بدانید که مشخصات آمیکو آسنا تاحدودی با نسخه چینی متفاوت است و شرکت ارس خودرو دیزل برخی قطعات فنی این خودرو را تغییر داده و از برندهای معتبرتری استفاده کرده است.
مشخصات آمیکو آسنا از نظر ظاهری
برخلاف اکثر پیکاپهای چینی که به نوعی وامدار تویوتا هایلوکس هستند؛ آمیکو آسنا حداقل در نمای بیرونی سعی دارد خود را شبیه به پیکاپهای آمریکایی جلوه دهد. بنابراین در ظاهر این خودرو اثر چندانی از ظرافت و جزئیات طراحی دیده نمیشود و این ابهت و زمختی است که حرف اول را میزند.
گواه این مدعا را هم میتوانیم در المانهایی مثل چراغهای تیره جلو، جلوپنجره بزرگ با نورپردازی در قسمت بالایی، حجم پردازی دور گلگیرها و قلابهای بزرگ مهارکننده بار ببینیم. در ضمن ابعاد بزرگ آمیکو آسنا و فاصله محوری زیاد آن به خودی خود در افزایش صلابت ظاهری تأثیر زیادی داشته است.
اما برخلاف ظاهر بیرونی، آمیکو آسنا در داخل کابین ارادت خود به تویوتا هایلوکس را نشان میدهد. طراحی داشبورد نسخه تنفس طبیعی آمیکو آسنا مشابه نسل هفتم تویوتا هایلوکس (2004 – 2015) است که از نظر فرم کلی وضعیت مناسبی دارد اما رنگبندی و کیفیت متریال آن چندان جالب نیست.
اما داشبورد نسخههای توربو آمیکو آسنا کاملاً متفاوت از نسخه تنفس طبیعی و تاحدودی شبیه به تویوتا هایلوکس نسل هشتم (2016 به بعد) است. این داشبورد علاوه بر بهبود ملموس در کیفیت متریال، از نظر طراحی هم جلوهای تقریباً بهروز دارد و میتواند به راحتی با سایر پیکاپهای همرده رقابت کند.
مشخصات آمیکو آسنا از نظر فنی
مشخصات فنی آمیکو آسنا در نسخههای اولیه شامل یک پیشرانه 2.4 لیتری تنفس طبیعی و گیربکس 5 سرعته دستی است. پیشرانه مذکور که از ساختههای قدیمی میتسوبیشی است و با کد 4G69 شناخته میشود، حداکثر قدرت 143 اسب بخار و حداکثر گشتاور 200 نیوتن متر را تولید و توسط سیستم دو دیفرانسیل پارت تایم 4WD به هر دو محور این پیکاپ بزرگ منتقل میکند.
جالب است بدانید که پیشرانه آمیکو آسنا تنفس طبیعی به صورت استاندارد از نوع دوگانه سوز است و علاوه بر بنزین میتواند با سوخت CNG هم کار کند.
اما مشخصات فنی آمیکو آسنا توربو کاملاً با نمونه اولیه متفاوت است. این نسخه از آمیکو آسنا نیروی خود را از یک پیشرانه 2.4 لیتری توربو با حداکثر قدرت 218 اسب بخار و حداکثر گشتاور 320 نیوتن متر میگیرد. این پیشرانه که با کد 4K22D4T شناخته میشود، مثل پیشرانه نسخه تنفس طبیعی از ساختههای میتسوبیشی است و نیروی خود را از طریق یک گیربکس 6 سرعته دستی به سمت چرخها میفرستد.
مشخصات آمیکو آسنا اتوماتیک هم مشابه با نسخه توربو است و فقط به جای گیربکس 6 سرعته دستی از یک نمونه 6 سرعته اتوماتیک بهره میبرد.
در مجموع آمیکو آسنا به خصوص در نسخههای توربو توانایی حرکتی مناسبی برای مسیرهای آفرودی را ارائه میکند که عملکرد سریع و دقیق قفل دیفرانسیل اتوماتیک محور عقب آن هم در این موضوع تأثیر قابل توجهی دارد.
فاصله محوری بیشتر آمیکو آسنا نسبت به رقبا و فاصله داشتن کابین از فنرهای شمش سیستم تعلیق عقب، سواری نرمتری را برای این خودرو ایجاد کرده است. اما از طرف دیگر، همین فاصله محوری زیاد باعث کاهش زاویه شکست خودرو شده است که میتواند در برخی مسیرهای آفرودی تاحدودی دردسرساز شود.
دیگر نکته مشخصات خودرو آمیکو آسنا حداکثر ظرفیت حمل بار 1250 کیلوگرمی است که آن را به عنوان گزینهای متمایز در بین رقبا مطرح میکند.
برای آشنایی بیشتر با مشخصات فنی آمیکو آسنا دنده ای به لیست امکانات نگاهی بیاندازید؛
- مالتی مدیا با مانیتور 7 اینچی اندروید و نویگیشن
- شیشهها و آینههای برقی
- روکش چرمی صندلیها
- تهویه مطبوع الکتریکی
- صندلی راننده با قابلیت تنظیم دستی در 8 جهت
- دوربین دید عقب
- فرمان هیدرولیک
- دیلایت
- سنسور نور (اتو لایت)
- 2 ایربگ
مشخصات آمیکو آسنا اتومات هم در بحث آپشن تفاوت چندانی با نسخه تنفس طبیعی ندارد و تنها دو آپشن کروز کنترل و سنسور پارک عقب به لیست امکانات این خودرو اضافه شده است.
در نهایت، نسخه دندهای توربو فولترین نسخه آمیکو آسنا محسوب میشود که علاوه بر آپشنهای نسخه اتوماتیک، به کنترل پایداری الکترونیکی (ESP) و کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC) هم مجهز شده است.
کلام پایانی و بررسی ارزش خرید
در پایان باید بگوییم که مشخصات آمیکو آسنا از نظر فنی و ظاهری کاملاً رقابتی است. در ضمن فاکتورهایی مثل فضای کابین، کیفیت سواری و توانایی حمل بار هم نقاط برتری این محصول ارس خودرو دیزل نسبت به رقبا هستند.
اما آمیکو آسنا نقاط ضعفی مثل بزرگی بیش از حد ابعاد، آپشنهای کمتر نسبت به اکثر رقبا و شبکه نه چندان گسترده خدمات پس از فروش را هم دارد.
بنابراین و با توجه به قیمت آمیکو آسنا که رقابتی و در سطح سایر رقبای دندهای است، باید بگوییم اگر یک پیکاپ قدرتمند برای استفادههای خارج از شهری نیاز دارید که بتواند بارهای نسبتاً سنگین را جابجا کند و در عین حال سواری چندان خشکی هم نداشته باشد؛ خرید آمیکو آسنا برایتان منطقی خواهد بود.