طرز تهیه لازانیا خوشمزه به ۲ روش در فر و بدون فر + نکات مهم
آموزش طرز پخت لازانیا خوشمزه با گوشت چرخ کرده
لازانیا یه غذای خیلی خوشمزهاس که وقتی بهش فکر کنی یا جایی باشی که دارن لازانیا میپزن قطعا نمیتونی جلو گشنگیت رو بگیری و همهی فکرت رو درگیر خودش میکنه.
لازانیا به عنوان یه عضو از خانواده پاستا که البته خیلی هم قدیمیه، تشکیل شده از ورقههای پاستا، مایه گوشت و البته پنیر و سس که به صورت لایه لایه روی هم قرار میگیرن و به شدت دلبری میکنن.
تاریخ لازانیا بنا بر یه سری شواهد برمیگرده به زمان قرون وسطی و شهر ناپل. البته یه سری ها هم میگن این غذا از یونان، و بعد از حمله رومی ها به ایتالیا آورده شده.
طرز تهیه لازانیا طی چند مرحله متفاوت انجام میشه و درست کردن هرکدوم از این مراحل خیلی آسونه که نیاز به تکنیک خاصی نداره و، فقط لازمه بدونی چطور مواد رو ترکیب کنی.
درست کردن این پاستای ورقهای و چند لایه که خیلی مخصوص و مجلسیه برای مهمانیها به شدت توصیه میشه. لازانیا غذاییه که خوشمزگی بیش از حدش باعث میشه که تا حد ترکیدن هم دست از خوردن برنداری.
برای تهیه لازانیا می تونید از سلیقه خودتون استفاده کنید و هر طور که مایلید مواد میانی این غذا رو تهیه کنید، به این معنی که دستور غذاییه محدودی نداره.
برای درست کردن این وعده غذاییه خیلی دلچسب، ما برای شما دستور پختن لازانیا در فر و بدون فر رو آماده کردیم که طبق معمول این دستور حاوی نکات مهمیه که امیدوارم خوشتون بیاد.
دستور اول
طرز تهیه لازانیا در فر
قبل از شروع پخت لازانیا بهتره که سس بشامل رو در صورت تمایل، آماده کنید.
طرز تهیه سس بشامل برای لازانیا
- آرد رو با حرارت ملایم تفت بدید که بوی خامش رفع بشه، اما نزارید که رنگ آرد تغییر کنه.
- کره ای که به دمای محیط رسیده، با آرد قاطی کنید و به خوبی هم بزنید که با هم ترکیب بشن.
- شیر رو بهتره به صورت گرم شده و، کم کم به مخلوط آرد و کره اظافه کرده و به خوبی هم بزنید.
- با حرارت ملایم مدام سس رو هم بزنید که غلیظ بشه. بهتره که از همزن دستی استفاده کنید.
- اگه دوست داشتید ادویه رو به سس اظافه کنید که طعم بگیره و به مخلوط کردن ادامه بدید.
- برای داشتن سس بشامل با غلظت زیاد، در صورت تمایل حرارت رو کم کرده و خامه رو اظافه کنید.
- بعد از اظافه کردن خامه، قابلمه رو از روی گاز بردارید ویه مقدار هم بزنید که سرد بشه.
طرز تهیه لازانیا خوشمزه با گوشت چرخ کرده
نکته: قبل از شروع کار فر رو روشن کنید که گرم بشه و فلفل دلمه ای و قارچ رو خورد کرده و آماده کنار بزارید.
- طرز تهیه لازانیا با فر رو با خورد کردن پیاز به صورت نگینی شروع کنید و در ادامه یه تابه مناسب و جادار روی حرارت ملایم بزارید و پیاز رو تفت بدید.
- رنگ پیاز که طلایی شد، گوشت چرخ کرده رو به تابه اظافه کنید و به خوبی تفت بدید و در ادامه فلفل دلمهای رو داخل تابه بریزید و با بقیه مواد مخلوط کنید.
- روند پخت مایع میانی لازانیا رو با اظافه کردن نمک و فلفلسیاه و زردچوبه به مواد داخل تابه ادامه بدید، به خوبی مواد رو با هم تفت بدید که بوی مطبوع از مواد بلند شه.
- حالا قارچ رو به تابه اظافه کرده و به خوبی تفت بدید که قارچ آب بندازه و در ادامه مواد داخل تابه رو به یک سمت جمع کنید و رب گوجه فرنگی رو داخل تابه بریزید و به خوبی تفت بدید.
- برای بهتر شدن طعم لازانیا بهتره که رب رو به خوبی سرخ کنید که بوی خامی رب، گرفته بشه و در ادامه مواد رو به هم مخلوط کرده و نصف لیوان آب به مواد اظافه کنید و درب تابه رو ببندید که با حرارت ملایم، روند پختن طی بشه.
- پختن مواد میانی که تموم شد، تابه رو از روی حرارت بردارید و کنار بزارید. حالا نوبت به آماده کردن ورقهای لازانیا میرسه.
- برای این کار داخل یه ظرف مناسب رو پر از آب کنید و ورقهای لازانیا رو به مدت ۳ ذقیقه داخل ظرف بزایرد که نرم بشن و فراموش نکنید که به صورت جداگانه ورقها رو توی ظرف بزارید که به هم نچسبن.
- پختن لازانیا رو با انتخاب یه ظرف پیرکس مناسب ادامه بدید، واسه اینکه لازانیا به ظرف نچسبه، کف و دیواره داخلی اون رو با روغن مایع چرب کنید و به اندازه کافی، کف ظرفتون رو با سس بشامل بپوشونید.
- حالا یکی از ورقه های لازانیا رو روی سس بشامل بزارید و از مایع گوشت روی اون بریزید و با پشت قاشق مواد رو پخش کنید که همه ورقه رو، به طور مساوی بپوشونه.
نکته: بهتره به جای اینکه مواد بین ورقهها رو زیاد کنید، تعداد لایه های لازانیا رو بیشتر کنید که بعد از پخت و برش دادن، مایع لازانیا از بین ورقه ها بیرون نزنه. - در ادامه روی مایع گوشت، سس بشامل بریزید و برای چسبندگی بهتر لایهها، پنیر پیتزا رو روی سس بریزید و به خوبی پخشش کنید که همه جای ورقه رو پوشش بده.
- طرز چیدن لایه های لازانیا رو به همین طریق ادامه بدید که به بالای ظرف برسید و همهی مایع گوشتی تموم بشه، به ترتیب؛ ورقه لازانیا، مایع گوشت، سس بشامل و پنیر پیتزا و دوباره ورقه لازانیا.
- خب حالا که داریم به لحظات خوشمزه پختن لازانیا نزدیک میشیم، در آخر یه ورقه رو روی مواد قرار بدید و روش رو با سس بشامل و بعد، پنیر پیتزای زیاد پر کنید که لایه آخر خشک نشه.
- ظرف حاوی لازانیا رو به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر که از قبل گرم شده بزارید که لازانیایی که پختید آماده بشه و از خوردن دستپخت خودتون لذت ببرید.
دستور دوم
طرز تهیه لازانیا در قابلمه و بدون فر
مراحل پخت لازانیا بدون فر
لازانیا درست کردن نیاز به یه سری آماده سازی داره که بهتره قبل از شروع پخت این کارها رو انجام بدید و پیاز و فلفل دلمه ای و قارچ رو خورد کنید و اماده کنار بزارید.
مرحله اول
طرز تهیه لازانیا بدون فر رو با تفت دادن پیاز تو یه تابه مناسب شروع کنید که رنگ عوض کنه و طلایی بشه.
مرحله دوم
برای طعم بهتر لازانیا، گوشت رو به پیاز اظافه کرده و به خوبی هم بزنید که رنگ گوشت قهوهای بشه.
مرحله سوم
قارچ های خورد شده رو به گوشت اظافه کرده که هم آب دار بشه و به خوبی پخته و نرم بشه.
نکته: اکه نمایل داشتید سوسیسها رو رنده کنید و داخل تابه بریزید و با مواد مخلوط کنید.
مرحله چهارم
نحوه آماده سازی مایه لازانیا رو با اظافه کردن فلفل دلمهای ادامه بدید که عطر و طعم لازم رو به مواد برسونه.
مرحله پنجم
واسه رنگ و طعم بهتر، سس گوجه و رب گوجه رو به تابه اظافه کرده و به خوبی هم بزنید که بوی خامیشون رفع بشه.
مرحله ششم
حالا نوبت به ادویهها میرسه که طعم مواد لازانیا خاص و مخصوص بشه. ادویهها رو به خوبی با مواد مخلوط کنید.
مرحله هفتم
آماده سازی مواد میانی لازانیا رو با اظافه کردن یه ته لیوان آب به مواد ادامه داده و درب تابه رو ببندید.
مرحله هشتم
وقتی که مواد داخل تابه به خوبی پخته شد، درب تابه رو بردارید و هم بزنید. وقتی آبش کشیده شد، از روی حرارت بردارید.
مرحله نهم
ورقه های لازانیا رو داخل آب داغ، و جدا از هم بزاررید که نرم شده و آماده به کار بشن.
نکته: میتونید اونها رو توی آب در حال جوش بزارید، اما مراقب باشید که نرم و له نشن.
مرحله دهم
پختن لازانیا نیاز به یه تابه مناسب و ترجیحا مستطیلی شکل داره. کف تابه رو با مقدار کمی روغن پر کنید.
مرحله یازدهم
چند ورق لازانیا رو کف تابه بچینید و روشون رو با مایع گوشت وقارچ پر کنید و پنیر رو برای چسبندگی اظافه کنید.
مرحله دوازدهم
لایههای لازانیا رو به ترتیب: ورق پاستا، مایه گوشت، پنیر و دوباره ورق لازانیا ادامه بدید و در آخر، یه لایه روی مواد بزارید.
مرحله سیزدهم
روی لایه آخر پنیر بریزید و در تابه رو ببندید که لازانیای خوشمزه و بدون فر آماده بشه.
نکته: یادتون باشه که حرارت ملایم باشه که مواد به خوبی آماده بشه و نسوزه.
مرحله آخر
طرز تهیه لازانیا بدون فر نیاز به حدود نیم ساعت پختن با حرارت ملایم داره و بعد بزارید سرد بشه.
نوش جان.
فوت فن تهیه لازانیا خوشمزه بدون فر
- استفاده از ادویه کاملا سلیقه ای هست و میتونید مقدار یا مواد رو کم یا زیاد کرده یا عوض کنید.
- در صورت تمایل میتونید واسه طعم بهتر از سس بشامل برای لازانیا استفاده کنید.
- استفاده از گوشت مرغ هم میتونه طعم جالبی برای تهیه لازانیا داشته باشه.
- حرارت بالا باعث خشک شدن لازانیا میشه.
- واسه اینکه پنیر روی لازانیا نسوزه، از جعفری خورد شده استفاده کنید.
- پخت لازانیا بدون فر رو، یا با قابلمه چهار گوش، یا تابه مستطیلی در دار، انجام بدید.
- بعد از تموم شدن پخت، اجازه بدید که لازانیا ۱۵ دقیقه سرد بشه که وا نره.
- جوشاندن بیش از حد ورقه ها باعث میشه که خمیری و نرم بشن.
سخن آخر
پختن غذاهایی مثل لازانیا درسته که ممکنه وقت گیر باشه و جزیاتش زیاد باشه، اما وقتی به نتیجش فکر کنی قطعا روند پختنش رو با علاقه انجام میدی. همونطور که به دستورهای پخت لازانیا در این مقاله توجه کردید، تنوع بالای مواد اولیه مورد استفاده تو این غذا یه جنبه مثبت داره و، اونم به این قضیه برمیگرده که میتونی این غذا رو بنا به سلیقه خودت تهیه کنی و از ادویه و مواد اولیهای که دوست داری استفاده کنی، چون پختن لازانیا محدودیت دستوری نداره. امیدوارم از این نوع دستور لازانیا خوشتون اومده باشه.