«مارک تایر» در کتاب «۲۳اصل سرمایه گذاری وارن بافت و دیگر نابغه های سرمایه گذاری» خود بیان می کند:
هنگامی که به خانمی گفتم که مشغول نوشتن این کتاب هستم،او پرسید که چند روش پیروزمندانه سرمایه گذاری در این کتاب وجود دارد.وقتی پاسخ او را دادم او با شور و حرارت گفت:«بیست و سه!چرا اینقدر زیاد؟نمی توانی آنها را به سه مورد برسانی؟»
واهمه ای ندارم که ممکن است پذیرش تمام این روش ها،موضوعی نگران کننده به نظر رسد.خبر خوب این است که تنها با پذیرش تعداد کمی از آنها می توانید فورا پیشرفت را در نتایج سرمایه گذاری خود مشاهده کنید.
خود من نیز چنین کاری را انجام دادم.سیستمی را بکار گرفتم که به نوعی،تلاقی میان سیستم های بنجامین گراهام و وارن بافت است،و سهام ثبت شده شرکت های هنگ کنگی در شرکت هایی با مدیریت مناسب و با P/E پایین و بازده بالا،را خریداری کردم.مشخص شد که یکی از این شرکت ها مدیریتی بسیار ضعیف تر از آنچه تا به حال تصور کرده بودم،دارد.در نهایت آن شرکت از فهرست شرکت های ثبت شده در بورس خارج شد و من متحمل زیان بزرگی شدم.اما از این اتفاق اندوهگین نشدم.از آن خطا درس گرفتم و به راه خود ادامه دادم.هنگامی که دیگران در حال ثروتمند شدن از طریق سهام شرکت های اینترنتی بودند،من هیچ تمایلی به آن سهام نداشتم.کاملا به سیستم خود پایبند بودم.با این وجود من نیز به واسطه رونق شرکت های اینترنتی،از پاداشی بهره مند شدم.سهام شرکتی را خریدم که در نمایشگاه های تجاری و امثال آن غرفه اجاره کرده بود.روزی متوجه شدم که قیمت این سهام نسبت به آخرین باری که در حدود یک هفته پیش بررسی کرده بودم،دو برابر شده است.همچنین متاسفانه متوجه شدم که چندین روز قبل از آن نیز ارزش آن سهام بالاتر بوده است. کمی تحقیق کردم و فورا متوجه شدم که رشد این سهام به دلیل مذاکرات-فقط گفتگو!- انجام شده توسط شرکت با گروهی آمریکایی در مورد قرار دادن این شرکت در اینترنت بوده است.بنابراین فورا با کارگزارم تماس گرفتم و به او گفتم که این سهام را بفروشد.برای من مثل روز روشن بودکه این کار مانند موفقیت در لاتاری و منفعتی غیرمنتظره بود.کاملا مطمئن بودم که چند ماه بعد ارزش این سهام به کمتر از آن چیزی که در ابتدا پرداخت کرده بودم،سقوط می کند.
اما نمی توانم ادعا کنم که همیشه با همان سرعت اقدام کرده ام.خیلی از مواقع نتوانستم چنین کاری انجام دهم.
سهامی را برای مدتی در اختیار داشتم زیرا بازده نقدی سالانه آن ۲۵ درصد بود.اما ارزش شرکت با رکود اقتصاد،کاهش پیدا کرد و تقسیم سود آن به شدت کم شد.این اتفاق در شرایطی رخ داد که تمرکز ذهنی من به تمام کردن این کتاب معطوف بود،بنابراین پیش از فروش آن سهام کمی تعلل کردم و اگر فورا اقدام کرده بودم زیان بسیار کمتری می دیدم.
با وجود آنکه تمام ۲۳ روش پیروزمندانه سرمایه گذاری را به طور کامل رعایت نکردم،همچنان میانگین بازده سالیانه ۲۴،۴ درصد را برای پورتفوی سهام هنگ کنگی خود به مدت شش سال از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۳ به دست آورده ام.
اما بهبود عملکرد شما،تنها فایده پذیرش روش های پیروزمندانه در سرمایه گذاری نخواهد بود.شما همچنین در هنگام اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری،آرامش بسیار بیشتری دارید.حتی ممکن است اکنون فرآیند سرمایه گذاری را مایه آرامش ذهنی خود بیابید،به جای آنکه منشاء اضطراب و تشویش خاطر شما باشد.دیگر به موفقیت های دیگران با حسادت،بهت یا تردید نمی نگرید.در عوض احتمالا عکس العمل شما چنین تفکری خواهد بود:«شیوه جالبی برای سرمایه گذاری است-اما این روش مناسب من نیست.».شما دیگر سوار بر قطار احساسات نیستید که به واسطه تغییرات حالات روانی آقای بازار هدایت شود.در واقع با پاکسازی ذهن خود از تمامی باورهایی که ممکن است در رابطه با هفت گناه نابخشودنی در سرمایه گذاری داشته باشید،ناگهان متوجه خواهید شد که ۹۰درصد از مطالبی که در نشریات مالی می خوانید و یا در برنامه های مالی تلویزیون می شنوید،کاملا بی ربط و بی فایده هستند.
رسانه های مربوط به امور مالی کاملا بر این باور پیش می روند که تنها راه کسب درآمد پیش بینی حرکت بعدی بازار است-اولین گناه نابخشودنی در سرمایه گذاری.با پاک کردن چنین باورهایی از ذهن خود،ممکن است این احساس به شما دست دهد که واقعا چه نیازی دارید که هر روز خواندن مجله وال استریت را ادامه دهید.یا شاید آن را برای سرگرمی تلقی کنید،همانطور که من چنین کاری می کنم و متعجب شوید که چرا تاکنون وقت خود را برای تماشای شبکه های مالی تلویزیون تلف کرده اید.
با اتخاذ این روش ها،روش مخصوص به خود را برای نگریستن به بازارها وانجام امور،ابداع خواهید کرد که شما را کاملا و برای همیشه از افراد عادی در سرمایه گذاری جدا خواهد ساخت.
روش های پیروزمندانه در سرمایه گذاری
روش پیروزمندانه شماره ۱:
حفظ سرمایه همیشه اولویت اول است
سرمایه گذار خبره:
بر این باور است که همیشه اولویت اول حفظ سرمایه است. این باور زیربنای روش سرمایه گذاری او می باشد.
سرمایه گذار بازنده:
از سرمایه گذاری تنها یک هدف دارد- « به دست آوردن پول زیاد» در نتیجه غالبا در حفظ سرمایه با شکست مواجه می شود.
روش پیروزمندانه شماره ۲:
اجتناب از ریسک به صورت جدی
سرمایه گذار خبره:
در نتیجه روش شماره ۱، مخالف ریسک است.
سرمایه گذار بازنده :
فکر می کند که سودهای کلان تنها از طریق پذیرش ریسک های بزرگ بدست می آیند.
روش پیروزمندانه شماره ۳:
فلسفه سرمایه گذاری مخصوص به خود را طرح کنید
سرمایه گذار خبره :
فلسفه سرمایه گذاری مخصوص به خود را طرح کرده است، که گویای شخصیت ، توانایی ها و اهداف او می باشد. در نتیجه ،ممکن نیست که سرمایه گذاران بسیار موفق ، فلسفه های سرمایه گذاری مشابهی داشته باشند.
سرمایه گذار بازنده :
یا هیچگونه فلسفه سرمایه گذاری ندارد و یا از فلسفه سرمایه گذاری شخص دیگری استفاده می کند.
روش پیروزمندانه شماره ۴ :
برای انتخاب، خرید و فروش سهام ، سیستم شخصی خودتان را طراحی کنید
سرمایه گذار خبره:
او سیستم شخصی خود را برای انتخاب ، خرید و فروش سرمایه گذاری ها ایجاد کرده و آزمایش کرده است.
سرمایه گذار بازنده :
هیچگونه سیستمی ندارد. یک سیستم شخصی دیگری را اتخاذ کرده است،بدون آنکه آن را آزمایش و یا با شخصیت خود سازگار کند. ( هنگامی که چنین سیستمی برای او مؤثر واقع نمی شود سیستم دیگری را اتخاذ می کند که آن هم مؤثر واقع نمی شود.)
روش پیروزمندانه شماره ۵ :
تا آن اندازه که می توانی خرید کن
سرمایه گذار خبره:
به تنوع بخشی اعتقاد ندارد.در صورتی که یک سرمایه گذاری،معیارهای او را داشته باشد،همیشه تا آن اندازه که می تواند به خرید آن می پردازد.
سرمایه گذار بازنده:
اعتماد به نفس لازم برای انجام یک سرمایه گذاری بسیار بزرگ را ندارد.
روش پیروزمندانه شماره ۶ :
بر میزان بازده ای که پس از پرداخت مالیات به دست می آید تمرکز کنید
سرمایه گذار خبره:
از پرداخت مالیات و دیگر هزینه های داد و ستد متنفر است و فعالیت های خود را به گونه ای تنظیم می کند که پرداخت مالیات خود را به طور قانونی به پایین ترین حد برساند.
سرمایه گذار بازنده:
متوجه تاثیر منفی مالیات ها و هزینه های معاملات بر عملکرد سرمایه گذاری در بلند مدت نیست و یا آن را نادیده می گیرد.
روش پیروزمندانه شماره ۷:
تنها بر روی چیزی که درک می کنی سرمایه گذاری کن
سرمایه گذار خبره:
تنها بر روی چیزی که درک می کند سرمایه گذاری انجام می دهد.
سرمایه گذار بازنده :
نمی داند که یکی از پیش نیازهای ضروری موفقیت داشتن درک عمیق از کاری است که انجام می دهد . به ندرت متوجه می شود که موقعیت های سودمند در حوزه تخصصی خود او وجود دارد.
روش پیروزمندانه شماره ۸ :
از سرمایه گذاری در بخش هایی که با معیارهایتان سازگار نیست اجتناب کنید
سرمایه گذار خبره:
از سرمایه گذاری در بخش هایی که با معیارهایش سازگار نیست اجتناب می کند . می تواند به آسانی به هرچیز دیگری نه بگوید.
سرمایه گذار بازنده :
هیچ معیاری ندارد، یا معیارهای دیگران را اتخاذ می کند.نمی تواند به طمع خود نه بگوید.
روش پیروزمندانه شماره ۹ :
تحقیقات خود را انجام دهید
سرمایه گذار خبره:
بطور مستمر در پی فرصت های سرمایه گذاری جدید است که با معیارهای او همخوانی داشته و کاملا بر پایه تحقیقات خودش باشند. تنها به صحبت های سرمایه گذاران و تحلیلگرانی گوش می دهد که دلایل پرمحتوا و قابل احترامی دارند.
سرمایه گذار بازنده :
به دنبال یک فرصت یک به هزار است که وی را در مسیر آسان تر قرار دهد.در نتیجه همیشه به دنبال نقطه اوج فعالیت های ماهیانه است. همیشه به هر که ظاهرش شبیه متخصصها باشد گوش می دهد.به ندرت پیش از خرید مطالعه ای عمیق و اساسی انجام می دهد.تمام تحقیقات او منحصر به آخرین نکته داغ پیشنهادی از سوی یک کارگزار ، مشاور یا روزنامه روز قبل است.
روش پیروزمندانه شماره ۱۰ :
بی اندازه صبور باشید
سرمایه گذار خبره :
این صبر را دارد که در هنگام عدم یافتن یک سرمایه گذاری منطبق با معیارهایش به انتظار بنشیند تا موردی را بیابد که مطابق معیارهایش باشد.
سرمایه گذار بازنده :
تصور می کند که در همه حال باید در بازارمشغول انجام کاری باشد.
روش پیروزمندانه شماره ۱۱ :
فورا اقدام کنید
سرمایه گذار خبره :
به محض تصمیم گیری اقدام می کند.
سرمایه گذار بازنده :
کارها را به تعویق می اندازد.
روش پیروزمندانه شماره ۱۲ :
یک سرمایه گذاری موفق را تا زمانی نگه دارید که دلیل از پیش تعیین شده ای برای
فروش آن داشته باشید
سرمایه گذار خبره :
یک سرمایه گذاری موفق را تا زمانی نگه می دارد که دلیل از پیش تعیین شده ای برای خروج از سرمایه گذاری بوجود آید.
سرمایه گذار بازنده :
به ندرت قانون از پیش تعیین شده ای برای بدست آوردن سود دارد. اغلب می ترسد که سود کم به زیان تبدیل گردد. بنابراین سرمایه گذاری خود را به پول نقد تبدیل می کند و همواره سودهای کلانی را از دست می دهد.در سال ۲۰۰۰ اطلاعات بایگانی شده بر کشایر در SEC ( کمیسیون بورس و اوراق بهادار)آشکار ساخت که بر کشایرمقدار زیادی از سهام خود در دیزنی را فروخته است. در مجمع سالیانه بر کشایر در سال ۲۰۰۲، سهامداری از بافت سوال کرد که چرا این سهام را فروخته است.سیاست بافت این است که او هرگز درباره سرمایه گذاری هایش نظری نمی دهد بنابراین غیرمستقیم پاسخ داد:ما نسبت به ویژگی های رقابتی شرکت نظری داشتیم که تغییر کرد.
روش پیروزمندانه شماره ۱۳:
از سیستم خود مصرانه پیروی کنید
سرمایه گذار خبره :
از سیستم خود مصرانه پیروی می کند.
سرمایه گذار بازنده:
دائما سیستم خود را زیر سوال می برد- البته اگر سیستمی داشته باشد معیارها و اهدافش را برای توجیه کارهایش تغییر می دهد.
روش پیروزمندانه شماره ۱۴ :
اشتباهات خود را بپذیرید و فورا آنها را اصلاح کنید
سرمایه گذار خبره :
او می داند که ممکن است اشتباه کند. لحظه ای که متوجه اشتباهاتش می شود آنها را اصلاح می کند. در نتیجه به ندرت پیش می آید که مشکلات او چیزی بیش از زیان های کوچک باشد.
سرمایه گذار بازنده :
دست از سرمایه گذاری هایی که در آنها شکست خورده نمی کشد و امیدوار است که بتواند ضررش را جبران کند.در نتیجه اغلب از زیان های بزرگ رنج می برد.
روش پیروزمندانه شماره ۱۵ :
اشتباهات را به تجربیات آموزنده تبدیل کنید
سرمایه گذار خبره :
سود وی با افزایش تجربه اش افزایش می یابد و اکنون با صرف وقت کمتر درآمد بیشتری کسب می کند. او هزینه های خود را پرداخته است.
سرمایه گذار بازنده :
هرگز به اندازه کافی به یک روش نمی پردازد تا بفهمد چگونه آن را بهبود بخشد. همواره به دنبال یک راه حل سریع و آسان است.
روش پیروزمندانه شماره ۱۶:
هزینه های خود را بپردازید
سرمایه گذار خبره:
سود وی با افزایش تجربه اش افزایش می یابد و اکنون با صرف وقت کمتر درآمد بیشتری کسب می کند.او «هزینه های خود را پرداخته است».
سرمایه گذار بازنده:
نمی داند که پرداخت هزینه ها یک ضرورت است.به ندرت از تجربیات خود درس می گیرد،و بر تکرار اشتباهاتش اصرار می ورزد تا آنجا که همه چیز خود را از دست می دهد.
روش پیروزمندانه شماره ۱۷ :
هرگز در مورد کاری که در حال انجام آن هستید چیزی نگویید
سرمایه گذار خبره :
تقریبا هیچگاه درباره کاری که در حال انجام آن است با کسی سخن نمی گوید .به اینکه دیگران در مورد تصمیمات سرمایه گذاری او چه فکری می کنند علاقه ای ندارد و خود را درگیر آن نمی کند.
سرمایه گذار بازنده :
همواره در مورد سرمایه گذاری های فعلی اش با سایرین صحبت می کند و به جای آنکه تصمیمات خود را با واقعیت بسنجد آنها را با نظرات دیگران محک می زند.
روش پیروزمندانه شماره ۱۸ :
بدانید که چگونه کارهای خود را به دیگران بسپارید
سرمایه گذار خبره :
اغلب مسؤولیت های خود و یا حتی همه آنها را با موفقیت به دیگران می سپارد.
سرمایه گذار بازنده:
مشاوران و مدیران سرمایه گذاری را به همان روشی که تصمیمات سرمایه گذاری اش را می گیرد انتخاب می کند.
روش پیروزمندانه شماره ۱۹ :
بسیار پایین تر از سطح ثروت خود زندگی کنید
سرمایه گذار خبره :
بسیار پایین تر از سطح ثروت خود زندگی می کند.
سرمایه گذار بازنده :
احتمالا فراتر از سطح ثروت خود زندگی می کند.( اغلب مردم چنین کاری می کنند ).
روش پیروزمندانه شماره ۲۰ :
پول عامل اصلی نیست
سرمایه گذار خبره :
برای اشتیاق و کامیابی خود سرمایه گذاری می کند و نه برای پول.
سرمایه گذار بازنده :
به واسطه پول انگیزه پیدا می کند و تصور می کند که سرمایه گذاری راهی سریع برای دستیابی آسان به ثروت است.
روش پیروزمندانه شماره ۲۱ :
عاشق کاری باشید که انجام می دهید و نه عاشق چیزی که دارید
سرمایه گذار خبره :
از لحاظ احساسی با فرایند سرمایه گذاری درگیر شده است (و رضایت و خرسندی خود را از آن کسب می کند) و قادر است از هرگونه سرمایه گذاری شخصی دوری گزیند.
سرمایه گذار بازنده :
عاشق سرمایه گذاری های خود می شود.
روش پیروزمندانه شماره ۲۲ :
تمام فکر و ذکر خود را به سرمایه گذاری اختصاص دهید
سرمایه گذار خبره:
درتمام مدت شبانه روز به فکر سرمایه گذاری است.
سرمایه گذار بازنده :
فکر و زمان خود را به طور کامل به رسیدن به اهداف سرمایه گذاری خود اختصاص نمی دهد (حتی اگر بداند که آن اهداف چه چیزهایی هستند)
روش پیروزمندانه شماره ۲۳ :
سرمایه خود را در جریان فعالیت های اصلی خود قرار دهید
سرمایه گذار خبره :
پول خود را در همان حوزه هایی که بیش از همه دوستشان دارد صرف می کند.برای مثال بافت ۹۹ درصد سرمایه خود را در سهام بر کشایر هاثوی قرار داده است. به همین ترتیب جورجی شوارتز بیشتر حجم پول خود را در صندوق کوآنتوم حفظ می کند. برای شوارتز و بافت سرنوشت دارایی شخصی خودشان با سرنوشت دارایی افرادی که پول خود را به مدیریت آنها واگذار کرده اند، یکسان است.
سرمایه گذار بازنده :
در میان سرمایه گذاری ها مقادیر کمی به سرمایه خود اضافه می کند- در واقع فعالیت های سرمایه گذاری او غالبا برای ثروتش مخاطره آمیز است. وجوه مورد نیاز سرمایه گذاری های خود ( و جبران زیان های خود را از جای دیگری همچون سودهای تجارت ، حقوق ، صندوق بازنشستگی ، برنامه های پاداش دهی شرکت و …، تامین می کند.
شخصیت سرمایه گذاری خود را کشف کنید
منبع : arzdigital.com