صفحه اصلی > اخبار خودرو : مدارک و مراحل ترخیص موتورسیکلت از پارکینگ

مدارک و مراحل ترخیص موتورسیکلت از پارکینگ

در این مقاله کلیه اطلاعات لازم در خصوص مدارک و مراحل ترخیص موتورسیکلت از پارکینگ را خدمت شما عزیزان ارائه می‌کنیم.

 

موتورسیکلت به عنوان یکی از محبوب‌ترین گزینه‌های حمل‌ونقل در شهرهای پرجمعیت و با ترافیک زیاد مطرح است. هزینه‌های نگهداری پایین‌تر نسبت به خودرو، مصرف سوخت کمتر و همچنین ابعاد کوچک‌تر باعث شده‌اند موتورسیکلت انتخاب اول بسیاری از شهروندان باشد؛ اما متأسفانه گاهی اوقات مشاهده می‌شود که موتورسواران توجه چندانی به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی ندارند و این موضوع می‌تواند منجر به توقیف موتورسیکلت آن‌ها شود. در صورت توقیف موتورسیکلت شاهد انتقال آن به پارکینگ خواهید بود و ما در این مقاله به دنبال ارائه اطلاعات ضروری در خصوص مدارک و مراحل ترخیص موتورسیکلت از پارکینگ خواهیم بود پس همراه ما باشید.

مراحل ترخیص موتورسیکلت سرقتی و توقیفی از پارکینگ

درصورتی‌که موتورسیکلت به دلایلی همچون عدم استفاده از کلاه ایمنی، انجام حرکات نمایشی، توقف در محل‌های پارک ممنوع، عبور از چراغ‌قرمز، مخدوش بودن پلاک و… توقیف شود می‌بایست مراحل خاصی را جهت ترخیص آن از پارکینگ طی کنید. همچنین احتمال دارد موتورسیکلت سرقتی پس از کشف به پارکینگ انتقال یابد که به منظور ترخیص آن ابتدا باید به پلیس +۱۰ مراجعه نمایید. پس از ثبت درخواست ترخیص موتورسیکلت از پارکینگ و تهیه مدارک که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد امکان ترخیص موتورسیکلت وجود خواهد داشت. شایان ذکر است پس از توقیف موتورسیکلت بهتر خواهد بود سه روز صبر کرده و پس از تهیه کلیه مدارک لازم راهی پلیس +۱۰ شوید.

ترخیص موتورسیکلت از پارکینگ با قولنامه

باید دقت داشت جهت ترخیص موتورسیکلت از پارکینگ حضور شخص مالک یا نماینده قانونی وی به همراه اسناد رسمی مالکیت الزامی است و بنابراین با استفاده از قولنامه نمی‌توان موتورسیکلت را از پارکینگ ترخیص کرد.

ترخیص موتور از کلانتری

درصورتی‌که پلیس موتورسیکلت را توقیف کرده و به کلانتری منتقل کند مالک می‌بایست تمامی مراحل ضروری جهت ترخیص آن از پارکینگ را طی کند. به همین منظور مالک باید با در دست داشتن مدارک لازم راهی پلیس +۱۰ شده و پس از ثبت درخواست ترخیص با همراه داشتن مدارک به کلانتری مراجعه نماید.

مراحل ترخیص موتورسیکلت بدون گواهینامه

چنانچه مالک موتورسیکلت توقیفی هستید اما گواهینامه مربوط به آن را ندارید می‌توانید با پرداخت جریمه‌های مربوط در پلیس +۱۰ درخواست ترخیص موتورسیکلت خود را ثبت نموده و سپس با ارائه مدارک شناسایی و مالکیت لازم نسبت به ترخیص آن اقدام کنید.

مدارک لازم جهت ترخیص موتورسیکلت از پارکینگ

پس از توقیف موتورسیکلت بنا به دلایلی که در بالا اشاره شد بهتر است سه روز منتظر مانده و سپس با در دست داشتن مدارک زیر به پلیس +۱۰ مراجعه نمایید:

  • شناسنامه و کارت ملی راننده و مالک موتورسیکلت به همراه کپی آن
  • گواهینامه راننده و مالک موتورسیکلت به همراه کپی آن
  • کارت موتور به همراه کپی آن
  • سند مالکیت موتورسیکلت
  • برگه تسویه خلافی
  • برگه تسویه عوارض شهرداری
  • برگه پارکینگ به همراه کپی آن

توجه داشته باشید که در زمان مراجعه به پلیس +۱۰ حضور خود مالک یا نماینده قانونی وی الزامی خواهد بود.

همچنین بخوانید:

مدت‌زمان نگهداری موتور در پارکینگ چقدر است؟

اگر دقت کرده باشید ما به مراجعه با تأخیر سه‌روزه به پلیس +۱۰ پس از توقیف موتورسیکلت اشاره کردیم که مهم‌ترین دلیل آن حجم بالای توقیف موتورسیکلت‌ها در شهر تهران است و به همین خاطر احراز هویت مالکان برای ترخیص امری ضروری و زمان‌بر خواهد بود. موتورسیکلت‌های توقیفی معمولاً تا سه ماه در پارکینگ نگهداری می‌شوند. گاهی اوقات نیز مالکان جهت ترخیص موتورسیکلت خود مراجعه نمی‌کنند که به این موتورسیکلت‌ها رسوبی می‌گویند. البته به دلیل هزینه‌های نگهداری از وسایل نقلیه در پارکینگ‌ها هر از گاهی تخفیف‌هایی جهت پرداخت هزینه‌های ترخیص اعلام می‌شود.

هزینه ترخیص موتورسیکلت در ۱۴۰۲ چقدر است؟

جدای از هزینه‌های مربوط به تسویه خلافی و عوارض شهرداری که می‌بایست قبل از ترخیص از پارکینگ پرداخت شوند، نگهداری موتورسیکلت در پارکینگ هزینه‌هایی دارد که در سال ۱۴۰۲ به ازای هر روز حدود ۲ تا ۳ هزار تومان خواهد بود.

هزینه پارکینگ موتورسیکلت

همان‌طور که گفته شد توقیف و نگهداری موتورسیکلت در پارکینگ هزینه‌های مشخصی دارد که در شبانه‌روز حدود ۲ تا ۳ هزار تومان اعلام شده است.

بخشودگی هزینه پارکینگ موتورسیکلت

گاهی اوقات مالکان برخی موتورسیکلت‌ها به دلیل هزینه‌های زیاد خلافی، عوارض و جرائم موجود از ترخیص آن‌ها خودداری می‌کنند اما هر از گاهی طرح‌های بخشودگی جرائم و ترخیص موتورسیکلت‌های توقیفی برگزار می‌شود که در آن‌ها معمولاً تنها اصل جریمه‌ها و آن‌هم به‌صورت اقساطی دریافت می‌شود. باید دانست در صورت عدم مراجعه مالکان جهت ترخیص موتورسیکلت‌های رسوبی، با دستور قضایی این وسایل نقلیه اسقاط یا مصادره می‌شوند.

نشانی ستاد ترخیص موتورسیکلت

در زیر نشانی مراکز ترخیص موتورسیکلت‌ها در شهر تهران آورده شده است:

  • مناطق ۲، ۱ و ۳: بزرگراه حقانی، روبروی پارک آب و آتش، منطقه سه پلیس راهور
  • مناطق ۱۲، ۱۱، ۶ و ۱۷: میدان قزوین، جنب پارک رازی، خیابان شهید مرادی، منطقه ۱۱ راهنمایی و رانندگی
  • مناطق ۱۴، ۱۳ و ۱۵: خاوران، ابتدای خیابان ابوذر، منطقه ۱۵ راهنمایی و رانندگی
  • مناطق ۴ و ۸: بزرگراه رسالت، تقاطع باقری، منطقه ۸ پلیس راهور
  • مناطق ۱۷، ۹ و ۱۸: خیابان آیت‌الله سعیدی، نبش خیابان شهید کاشانی، منطقه ۱۷ پلیس راهور
  • مناطق ۱۹، ۱۶ و ۲۰: خیابان شهید رجایی، خیابان سازمان هلال‌احمر، منطقه ۱۶ پلیس راهنمایی و رانندگی
  • مناطق ۲۰، ۱۰، ۵ و ۲۱: خیابان خلیج‌فارس، خیابان رهنما

ساعات کار ستاد ترخیص موتورسیکلت توقیفی

ستادهای ترخیص موتورسیکلت‌های توقیفی از روز شنبه تا چهارشنبه هر هفته ساعت ۷ تا ۱۴ و روز پنجشنبه از ساعت ۷ تا ۱۲ فعال هستند.

منبع : پدال