بهتر است در فصل تابستان بیشتر از غذاهایی نظیر آب دوغ خیار، ماست، خیار و کمی نان، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز)، گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج استفاده شود.
همچنین غذاهای پختنی و آبپز از جمله غذاهای مناسب فصل گرما است و توصیه میشود که در این فصل کمتر از کباب و یا غذاهای سرخ شده استفاده شوند.
آش، سوپ، خورش سبزیجات حاوی سبزی سرخ نشده، کمی حبوبات و گوشت، کمی ترشی (غوره، آبغوره، آبلیمو، لیمو و نارنج) به ویژه سوپ جو و آش جو به دلیل خنک بودن در فصل گرما بسیار مفید هستند و می توان از اینها به عنوان بهترین غذاها برای رفع عطش و حرارت بدن نام برد
متخصصین تغذیه، مصرف مرکبات و میوههای ترش و شیرین مانند زرشک و آب زرشک، شاهتوت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجهسبز، انار، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپفروت را در فصل گرما برای بدن بسیار مفید میدانند.
همچنین مصرف سالادها (مثل کاهو و خیار) در تابستان مفید و مورد تاکید است ، بهتر است برای چاشنی سالاد از سس خانگی به جای سسهای کارخانهای استفاده کرد و از ترکیب ماست، روغن زیتون، آب لیمو یا آب نارنج و اندکی نمک و فلفل سیاه سس دلخواه خود را تهیه کنید.
خوردن ترشی نیز در فصل گرما مفید است البته به شرطی که خیلی تند نباشد.
در فصل تابستان هرگز نباید از مصرف میزان کافی آب و لبنیاتی مانند دوغ و ماست غافل شد.
متخصصین تغذیه مصرف گوشت سفید نسبت به گوشت قرمز را در فصل گرما ارجح میدانند ، گوشت سفید (مرغ و ماهی) به خصوص ماهی که دارای ید، آهن، روی، سلنیوم، منیزیم و اسید چرب ضروری امگا ۳ است برای فصل تابستان بسیار مناسب است، البته به شرطی که خیلی سرخ نشده و ادویهجات تند نیز به آن اضافه نشود.
همان طور که سبک زندگی افراد در فصول مختلف متفاوت است، غذاهای مورد استفاده در فصول مختلف نیز باید متفاوت باشد در غیر این صورت فرد بیمار خواهد شد.
در آخر توصیه میشود که افراد در فصل گرما ضمن استراحت کافی، مصرف مایعات و آب فراوان و استفاده کمتر از روغنها و چربیها را در نظر داشته باشند.